Küçük Kara Balığı

Tarihler: 19 Haziran 2010 Cumartesi ~ 19 Temmuz 2010 Pazartesi

Yer: Antrepo 5

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Tophane Beyoğlu İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 19, 2010 ~ Tem 19, 2010

EMAA ve Kıbrıs Güzel Sanatlar Odası’nın (EKATE) işbirliğiyle gerçekleştirilen, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı “Taşınabilir Sanat” projesi kapsamında hayata geçirilen Küçük Kara Balığı sergisi, Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan sanatçıları ilk kez İstanbullularla buluşturuyor. 19 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasında Sanat Limanı’ında ziyaret edilebilecek sergi kapsamında Kıbrıs’lı sanat STK’larının işbirliği sayesinde adadan 17 sanatçı İstanbul’a geliyor.

“Yavrucuğum, çıldırdın mı sen? Dünya... Dünya da ne demek oluyor? Dünya burası işte; yaşam ise işte yaşıyoruz, varız...” Samed Behrengi, Küçük Kara Balık.

Samed Behrengi’nin çocuklar için yazdığı Küçük Kara Balığı adlı hikayesi, denizin derin sularında yaşayan yaşlı bir balığın 12.000 çocuğa ve torununa anlattığı öykünün öyküsüdür. Kitapta, ırmakta yaşayan küçük kara balığın denize, özgürlüğe ulaşmada karşılaştığı güçlüklerin üstesinden gelme, yaşamını ortaya koyarak amacına ulaşma çabası anlatılır. Baskılara karşı gelme, muhalefet etme, kendi küçük çevremizle sınırladığımız yaşamı değiştirme ve dönüştürme, topluma yol gösterme, yön belirleme, işlenen temalar arasındadır.

Küçük Kara Balığı’ndan yola çıkarak projelendirilen Sergi’de, bu kavram ve sorunları farklı bakış açılarıyla tartışan sanatsal yaratıcılığın desteklenmesi hedeflenmiştir. EMAA ve Kıbrıs Güzel Sanatlar Odası’nın (EKATE) işbirliğiyle düzenlenen sergi Kıbrıs’tan Serhat Selışık- Doğuş Bozkurt, Mustafa Erkan, Zehra Şonya, Özgül Ezgin, Grup 102, Klitsa Antoniou, Vicky Pericleous, Tatiana Ferahian, Katarina Attalidou, Melita Couta, Yiannos Ecokomou, Adi Atassi, Andreas Savva, Yioula Xatzigeorgiou, Nikos Kouroussis, Lia lapithi’nin işlerini bir araya getirmektedir. Sergi kapsamında, 20 Haziran Pazar günü 16.00-18.00 saatleri arasında, sanatçıların katılımıyla, Kıbrıs’taki sanat üretimi üzerine bir de panel düzenlenecektir.

Uygarlık tarihi birçok etnik grup ve topluluk, örneğin adalılar ile anakaralılar, yerleşikler ile göçebeler arasındaki gerilimlerin de tarihidir. Dünyamız küreselleşerek küçülürken “yerel kültür” ve “küresel kültür”, bireysel ve kolektif “kültürel kimlik” etrafındaki tartışmalar da artmıştır. Küçük Kara Balığı, Kıbrıs’ta yaşayan sanatçılara Kıbrıs adası (küçük kara balığı) ile anakara (Türkiye, Yunanistan, Avrupa, vs.) arasındaki diyaloğu ve gerilimi sanat aracılığıyla yorumlamaları ve ifade edecekleri bir platform sunmayı hedeflemektedir. Küçük Kara Balığın hikâyesini ve açık denizlere ulaşma maceralarını bir başlangıç noktası olarak ele alıp, ortak bir kimliğin, karşılıklı oluşların, sınırların ve değişimlerin kuramsal dönüşümlerini tartışmayı amaçlamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT