Leonardo: Zamanın Ötesinde İcatlar

Tarihler: 30 Eylül 2011 Cuma ~ 10 Ekim 2011 Pazartesi

Yer: M1 Meydan Merter AVM

Adres: Osmaniye Mah. Eski Londra Asfaltı No:5 Bahçelievler İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 505 01 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2011 ~ Eki 10, 2011

METRO Group Asset Management’ın Italya Roma’dan getirttiği, Leonardo Da Vinci’nin orijinal çizimlerinden yola çıkılarak tasarlanan ve çoğu gerçek ebatlarda interaktif replikalardan oluşan “Leonardo: Zamanın ötesinden icatlar sergisi”, 16 Eylül – 05 Aralık tarihleri arasında METRO Group Asset Management’ın yönetimini yaptığı altı AVM’de sergilenecek.

Bilim insanları ve yetenekli zanaatkârlar tarafından, Leonardo Da Vinci’nin tasarımlarının derin incelemesi sonucu yeniden hayata geçirilen eserler sergileniyor. Sergi; 18’i interaktif olmak üzere 35 mekanik icat; göz, beyin, kemik, iskelet, sinir, kas, kalp, damar, solunum, sindirim ve beslenme sistemlerini tasvir eden etkileyicianatomik çizimler, sanatçının otoportresinin yer aldığı tablosu, Mona Lisa, Son Yemek, Altın Oran ve birbirinden değerli tablolalar ve ilgi çekici videolardan oluşuyor.

O Sadece Bir Ressam Değildi
“Leonardo: Zamanın Ötesinde İcatlar” sergisi, ziyaretçilerini sanatçının bambaşka bir yönüyle, mühendislik dehasıyla da tanıştıracak. Sanatçının 1480/1518 yılları arasında hayata geçirdiği “Codici Vinciani” denilen Da Vinci’nin Şifresi dönemine ait eserlerin paylaşıldığı bu serginin eşsizliği, birçok makinenin gerçek boyutlarda ve işlevsel olarak yeniden hayata geçirilmesinden kaynaklanıyor. Eğlence ve öğrenmeyi bir araya getiren, bu nedenle okulların ilgisini çekecek, çocuklar ve gençler için de son derece ufuk açıcı bir nitelik taşıyan sergide ziyaretçiler bazı makinelere dokunabiliyor ve hatta harekete geçirebiliyorlar.

Leonardo Da Vinci’nin Dehasına Dokunun!
Bilgi ve eğlenceyi bütünleştiren ve tüm bu çalışmaları sanatla iç içe hayata geçirerek hem göze hem de zihne hitap eden bu sergi sayesinde ziyaretçiler, Leonardo Da Vinci’nin dehasına günümüz penceresinden bakabilmenin yanı sıra, sergiye interaktif olarak da katılarak; sanatçının hayranlık verici zekası, gücü, bilim ve sanat aşkıyla tanışacaklar.

Ek bilgiler
Usta mühendis Leonardo Da Vinci, döneminde sadece uygulama sorunlarını çözmekle kalmamış; tank, makineli tüfek ve uçak gibi günümüzde yüksek teknoloji ile üretilen modern makinelerin ilk örneklerini yüzyıllar önce ortaya çıkarmıştı. Sergideki makinelerin imal edildiği malzemeler Da Vinci’nin çağında mevcut olup yine Da Vinci tarafından kullanılması önerilen malzemelerden oluşuyor. Tahta, ip ve tutkal dahîl olmak üzere tüm malzemeler, Da Vinci’nin yönlendirmelerine sadık kalınarak güncel cihazlar yerine zamanının el aletleri ile elle imal edildi.

“Leonardo: Zamanın Ötesinde İcatlar” sergisinde yer alan makineler, dört bölümde gruplanıyor. Bunlar, Leonardo Da Vinci’nin hayranlık duyduğu, doğadaki temel maddelerle bağlantılı.

1. Ateş: Savaş Makineleri; top, makineli tüfek ve serginin en büyük sürprizlerinden biri olan tahtadan yapılmış hareketli ve içi gezilebilir zırhlı araç gibi makineleri içermektedir.

2. Su: Suyun gücünü enerji elde etmek için kullanan, solucan vidası veya Arşimet vidası gibi makineler, Da Vinci’nin su üstünde yürümek için tasarladığı donanım ve bugünün paletine denk gelen yüzme hızını artıran perdeli eldiveni kapsamaktadır.

3. Toprak: Vinç, matbaa makinesi, yağ presi Da Vinci’nin Toprak Grubu olarak tasarladığı makinelerdendir.

4. Hava: Da Vinci’nin gökyüzü keşfedilmeden çok önce tasarladığı uçan makinelerin modellerini kapsamaktadır. Sanatçının paraşüt ve Uçan Ornitofer Bisiklet’inin yanı sıra, insanların uçmalarını sağlayan mekanik kanatlar ve bugünkü planörün öncülüğünü yapan icatları Hava Grubu’nda yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT