Mahmut Karatoprak - Suyun Boğulduğu Yer

Tarihler: 05 Aralık 2012 Çarşamba ~ 05 Ocak 2013 Cumartesi

Yer: Galeri Selvin

Adres: Dere Sok. No.3 Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Faks: 0212 263 74 82

Web: http://http://www.galeriselvin.com

E Posta: selvincg@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2012 ~ Oca 5, 2013

1953`te Kayseri`de doğan sanatçı,1973`te Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu`na girdi. 1978`de Mustafa Aslıer Atölyesi`nden mezun oldu. Aynı yıllar başta Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Milliyet Sanat olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde grafik, illustrasyon, karikatür ve strip-bant çalışmaları yaptı. Üç eseri Basel Plastik Sanatlar ve Karikatür Müzesi`ne kabul edildi.1978-81 yılları arasında İsviçre (Zurih) ve Almanya`da grafik çalışmaları yaptı. Münih'de Bastei Verlag, Hamburg`da Kelter Verlag`da illüstrasyon, çizgi-roman ve resim çalışmaları yaptı. 1985`de Axel Springer Verlag için çalışmalar yaptı. Genschpenster Dergisi`nde kapak ve çizgi romanlar yaptı. 1985`den bu yana Almanya`daki Hörzu Dergisi`nde çalışmaları yayımlandı. 1997`de İstanbul`a döndü. Milliyet, Radikal, Elle, Masion Francoise, Options Dergileri`ne illüstrasyon yaptı. 2002`de Kayseri`de yaşamaya başlayan Karatoprak halen Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde ögretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

1984 Simavi Vakfı ve İstanbul Belediyesi Özel Ödülleri, 1977 Kültür Bakanlığı Özel Ödülü,1977 ikincilik ödülü Skopje ,1973 üçüncülük ödülü Marostica-İtalya gibi ödüllere sahiptir.

Karatoprak “Suyun Boğulduğu Yer” isimli sergisi hakkında şunları söylemektedir; Kimileri için geçmiş,tanıkların sorgulanabildiği bir süreçtir bazen. Bu tanıkların izlerinin, yapıtlarda yer alması, geçmiş deneyimlerden edilinen kazanımların bu gün ile harmanlanarak, gelecek için yeni anlamlar kazanması demektir. Her ne kadar modernizm bu tanıkların şahitliğini yok saysa, onları modası geçmiş masal kahramanları gibi görüp, tarihin karanlık bilinmezliğine mahkum etsede, tarih çok geçmeden yardıma koşmuştur. Bu günkü tarih her geçmişe atılan adımın ''Gerileme,, olmadığını, böyle bir eylemin yalnızca ileriye doğru atılabilmek için bir ''ivme kazanma'' süreci olduğunu hatırlatır.

Böyle bir ivmeyle geçmişle gelecek arasında sıkı bir bağ kuran Karatoprak'ın eserleri günümüzde yeniden yaşam bulan ''Eski'nin'' gelecekte parlayan çağdaş yüzü olarak görülebilir. Karatoprak’ın çalışmaları,gerek teknik ve malzeme olarak gerekse seçilen konu, imgeler ve kendine özgü anlatımıyla ''Geçmişin sessiz tanıklığını'' yaparken,sanki geleceğe ait kehanetlerde bulunacak bilge tavrıyla modern dünyanın pencerelerinden görsel alanımıza sızarlar.Günümüzde bu çalışmalar ikonografik üslubun sınırlarını zorlayan imgeler cümbüşüdür.Günlük hayatımızın içinde yer alan çok sıradan ve gözardı ettiğimiz her türlü nesneler belli bir disiplin içerisinde bizlere gülümser .Tabii Mahmut Karatoprak'ın olmazsa olmazı,yorgun,dingin,bilge,çok sevmiş ama hüzünlü kadınları ile beraber...Bir su damlası gibi berrak ve tertemiz...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT