Makedonya Çağdaş Sanatının İki Temsilcisi İstanbul`da

Tarihler: 08 Ekim 2009 Perşembe ~ 30 Ekim 2009 Cuma

Yer: Nâzım Hikmet Vakfı Sanat Galerisi

Adres: Sıraselviler Cad. No.10 K.1 Taksim / İSTANBUL İstanbul

Telefon: 0212 292 18 48 / 0212 252 63 14-15

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2009 ~ Eki 30, 2009
MAKEDONYA ÇAĞDAŞ SANATININ İKİ TEMSİLCİSİ İSTANBUL’DA…

Makedonya Çağdaş sanatının iki önemli temsilcisi, Marijeta Sidovski ve Tanja Balac son dönem çalışmalarını Nâzım Hikmet Vakfı Sanat Galerisi salonlarında sergiliyorlar. 8-30 Ekim 2009 tarihleri arasında açık kalacak sergide, sanatçıların tuval, kolaj ve karışık teknikte eserleri sergilenecek.

Makedonya, özellikle başkent Üsküp eksenli olarak çağdaş sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan bir ülke. Periyodik açılan sergilerin yanında özellikle yaz aylarında Makedonya yoğun bir sanatçı akınına uğruyor. Düzenlenen sanat kolonilerinde yapılan workshoplarla dünyanın birçok köşesinden sanatçılar akıyor bu ülkeye. Başkent Üsküp’ten başka, Tetova, Kriva Palanka, Prileb, Bitova, Kiceva, Gostivar, Strumica şehirleri her yıl onlarca sanatçıyı ağırlıyor. Etkinlik sonrası düzenlenen sergiler tam bir sanat şenliğine dönüşüyor. Bu etkinliklerde sanatçılar arasında kurulan köprüler anlamlı kültürlerarası birlikteliklerin temelini atıyor. Makedonya Kültür Bakanlığı, özellikle yerel belediyelerin destekleriyle yaygınlaşan bu etkinliklere büyük önem veriyor.

Makedonya Çağdaş Sanatın iki önemli temsilcisi Marijeta Sidovski ve Tanja Balac’ın eserlerinin Türk sanatseverlere sunulması, iki ülke arasında kurulacak kültürel ve sanatsal köprü açısından büyük önem taşıyor.

Marijeta Sidovski, 1973 doğumlu. Ülkesinde ve yurtdışında birçok kişisel sergi açan, uluslararası sanat organizasyonları ve workshop etkinliklerine katılan sanatçı 2008 yılında ülkesinin en prestijli ödüllerinden biri olan “Dimitar Kondovski” ödülünü kazandı.

Tanja Balac, 1968 doğumlu. 14 yurtiçi ve yurtdışı kişisel sergisinin yanısıra seksenin üzerinde karma, grup sergi etkinliklerine katıldı. Üç ödülü bulunan sanatçı 2006 dan bu yana Üsküp Ressamlar Birliği’nin başkanlığını yapıyor. Ağırlıklı olarak pentür çalışmalarında, kalın boya katmanlarını kullanıyor. Geometrik formların kaotik atmosferinde modern şehrin insanda yarattığı derin bir yabancılaşma hissedilir; Şehrin kaosu ve bozulan düzenin insanda yarattığı travmalar, tuval yüzeyinin koyu kalın boya katmanlarında olanca derinliği ile farkedilir. Sanatçının ilk dönemlerinde konstrüktivist tavrının izleri, yeni çalışmalarında da yer yer karşımıza çıkar. Sanatçı son dönem çalışmalarında, tuval üzerine kolaj formlar ekleyerek, metin parçacıklarından oluşan soyut, yaşama dair amorf kurgunun kaygısını iletir izleyiciye.

08/10/2009 saat 18.00’de açılışı yapılacak olan Marijeta Sidovski ve Tanja Balac Sergisi 30 Ekim 2009’a kadar gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT