Malik Bulut `Düş`

Tarihler: 10 Şubat 2009 Salı ~ 08 Mart 2009 Pazar

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Deresi Sok. No:3 Arnavutköy İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 10, 2009 ~ Mar 8, 2009
MALİK BULUT “DÜŞ” HEYKEL SERGİSİ
GALERİ SELVİN
10 Şubat – 8 Mart 2009

"Taşa şiirler yazan" genç sanatçı Malik Bulut`un 6. kişisel sergisi 10 Şubat’da Galeri Selvin’de açılıyor. 1974 yılında Silifke`de doğan sanatçı, 2000 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü`nden mezun oldu. 2000 – 2004 yılları arasında, ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy`a asistanlık yaptı. 2004 yılından bu yana çalışmalarını artık İstanbul`da kendi atölyesinde sürdürüyor.

Heykel sanatına olan ilgisi çok küçükken fark edilmiş olan Bulut, daha 4–5 yaşlarında, her zaman yanında taşıdığı "bir bıçak ve bir çekiç" ile çevresindeki küçük materyalleri şekillendiriyor. Kendisi de bunu, "Küçüklüğüm doğada geçti. Doğa, çiçek, otlar, taşlar... Onlara dokunmadan yapamazdım. Ağaç kabuklarından üretirdim oyuncaklarımı. Örneğin bir iş makinesi görsem, hemen onu beynime kaydeder, tasarımlar yapardım. Çocukluğumda çamurla oynar ve ondan koç, inek, boğa gibi hayvanlar yaratırdım. Şimdi ise taştan zincirler yapıyorum," şeklinde ifade ediyor.

Hem malzeme hem de tema açısından klasik geleneğe bağlı ve ısrarlı tutumuyla Bulut, sanatçı kişiliğine toplumdan yansıyan görüntüleri ekleyerek heykellerini çağdaş bir boyuta taşıyor. Her türlü kavramı imgeyi, duygu ve düşünceyi estetik bağlamda özellikle mermeri tercih ederek görselleştiren genç sanatçı, sempozyumlardaki büyük boyutlu işleriyle kendine özgü bir dil yaratmayı başararak dikkat çekmiştir.

Mermerle aynı dili konuşan sanatçı, kütleyi, boşluğu, parçalılığı ve hareketi bir arada kullanıp, durmadan doğayı yeniden yaratıyor. Tıpkı çocukluğunda olduğu gibi, ona dokunmadan yapamıyor. Malik Bulut bir katalog yazısında şöyle diyor: "Bir sessizliği bozuyorum, yaşama dair yani imgeler oluşsun diye." Ve sonra ekliyor; "Taştan, topraktan ve aşktan" imgeler!

Önünde yontulacak daha çok taş ve en önemlisi dağları delmeye, biçimlendirmeye, evreni heykelle donatmaya yetecek cesareti ve meslek aşkı var. Heykeli düşlüyor, düşünüyor, malzemeyle yaşıyor... Ne zamana kadar mı? Taşın içinde "bana dokun sesi" yükseldiği sürece Malik Bulut heykeltıraşlığa devam edecek.

Taşın derinden gelen sesini dinleyen ve çekicini ona göre kütleyle buluşturan genç sanatçı Malik Bulut’un heykelleri 10 Şubat – 8 Mart 2009 tarihleri arasında Arnavutköy Galeri Selvin’de sanatseverlerle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT