Masum Bir Kent Sergisi

Tarihler: 18 Temmuz 2014 Cuma ~ 03 Eylül 2014 Çarşamba

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Nuru Ziya Sok. Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 60 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2014 ~ Eyl 3, 2014

Günümüz İstanbulu’nda Nesnelerin İzini Sürüyor.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed), 18 Temmuz’da yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Masum Bir Kent: Gündelik İstanbul Üzerine Mütevazı Fikirler” isimli sergide Çukurcuma’daki Masumiyet Müzesi’nden seçtikleri nesnelerin hikayelerinin peşine düşen Koç Üniversitesi yüksek lisans öğrencilerinin çalışmaları yer alıyor.

Açıldığı günden bu yana pek çok ziyaretçiyi ağırlayan ve son olarak Avrupa Konseyi tarafından “European Museum of the Year” (EMYA) Avrupa Yılın En İyi Müzesi ödülünü alan Masumiyet Müzesi, yepyeni bir sergiye ilham kaynağı oldu. Koç Üniversitesi öğretim üyesi Ian Alden Russell’ın küratörlüğünde yüksek lisans öğrencilerinin Masumiyet Müzesi’ndeki nesnelerden yola çıkarak hazırladıkları çalışmalar “Masum Bir Kent: Gündelik İstanbul Üzerine Mütevazı Fikirler” ismiyle Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin İstiklal Caddesi’ndeki galerisinde sergilenecek. 18 Temmuz - 3 Eylül arası ziyarete açık olan sergi, kendi koleksiyonunu oluşturmak isteyenleri de harekete geçmeye çağırıyor.

Günlük yaşamlarımızdaki sıradan nesnelerin farklı anlamları ve ortak önemi üzerine düşündürmeyi amaçlayan “Masum Bir Kent: Gündelik İstanbul Üzerine Mütevazı Fikirler” sergisi Masumiyet Müzesi’nden seçilen 12 nesneyi inceliyor. Çay bardağı, saat, saç tokası gibi gündelik eşyaların hikayeleri; haritalama, illüstrasyon, fotoğraf ve kent sakinlerinden ödünç alınan objeler aracılığıyla anlatılıyor. Amerikalı sanatçı Mark Dion’un “The Jenks Society for Lost Museums” (Jenks Yitik Müzeler Topluluğu) adına Masumiyet Müzesi’ne ithafen gönderdiği kartpostalın da yer aldığı sergi, kurguyla gerçek hayat arasındaki çizgiyi de derinleştiriyor. Sergide yer alan çalışmaların fotoğraf sanatçısı Hasan Deniz’in İstanbul’un tarihi sokaklarında çektiği fotoğraflar eşliğinde kurgulanması, nesnelerin hikayelerinin çıkış noktası olan İstanbul’la ve kentin sokaklarıyla olan bağını güçlendiriyor.

Yapı Kredi Yayınları tarafından sergiyle eş zamanlı yayımlanacak sergi kitabı ise, Orhan Pamuk’un “Müzeler için Mütevazı bir Manifesto”sundan yola çıkarak, manifesto ve Masumiyet Müzesi üzerine denemelere yer veriyor. Ian Alden Russel, Pat Cooke, Oscar Ho tarafından kaleme alınan makalelerin yanı sıra kitapta, sergideki 12 objenin günümüz İstanbul’unda izlerinin sürülerek hikayelerinin anlatıldığı yazı ve fotoğraflar yer alıyor.

Fotoğraflar: Community Museum Project

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT