Matthieu Paley - Masalsı Dünyadan Fısıltılar

Tarihler: 08 Mart 2012 Perşembe ~ 10 Nisan 2012 Salı

Yer: Gallery Linart

Adres: Apdi İpekçi Cad. Gülen Apt. No:24/4 Nişantaşı - Şişli İstanbul

Telefon: 0212 247 47 29

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2012 ~ Nis 10, 2012

“Masalsı Dünyadan Fısıltılar” Sergisi İle Fransız Fotoğrafçı Matthieu Paley, Gallery Linart’ta!

21. yüzyılın büyük gezgin fotoğrafçılarından biri olma yolundaki ünlü fotoğraf sanatçısı Matthieu Paley; 1998 yılından beri Afganistan, Moğolistan, Çin ve Sibirya’da çektiği 19 fotoğraftan oluşan koleksiyonunu Gallery LiNART’ta sergiliyor! Paley’in sergide yer alan rötuşsuz fotoğrafları; izleyiciyi hiç bilmediği, tanımadığı, ayak basmadığı, alışılagelmiş yaşam çizgisinden uzak, sert, çetin bir o kadar da büyüleyici bir masal dünyasına sürüklüyor. “Whispers of a Fairytale World / Masalsı Dünyadan Fısıltılar” sergisi, 8 Mart – 10 Nisan 2012 tarihleri arasında Gallery LiNART’ta gezilebilir.

Matthieu Paley’in geçtiğimiz on yıl boyunca çektiği en güzel çalışmalarını temsil eden sergi fotoğraflarının, çoğu kez günlerce veya haftalarca yürüyerek ulaşılan, vadilerde, buz göllerinde ve Asya’nın ücra köşelerindeki geçitler üzerinde çekildiği belirtiliyor.

Fotoğraflarını çekmek için, ortamın en sert, yaşanması zor ve derecenin sıfırın altında 30°c’ye düştüğü zamanları tercih eden Paley; kış şartlarının en iyi ışık ve çalışma ortamını sağladığını bildiriyor. Sanatçı; “Sırça köşkümden çıkmayı seviyorum. Bu tecrübe bana hep kendime sakladığım bir memnuniyet hissi ve nihayetinde büyük mutluluk getiriyor. Bu yerlerde daha fazla zaman harcamaya gayret ediyorum, onlara yayan olarak yavaşça yaklaşıyorum (çoğu zaman başka bir yol olmuyor) ve oraya özel zamanlarda gidiyorum, örneğin kışın yaşam hissimizin en kuvvetli olduğunda, zamanın geçişi en içten hissediliyor. Ve fotoğraf çekmek için bir sürü zamana ihtiyacım var. İyi bir fotoğraf için zaman her şeydir.” diyerek fotoğraflarını çektiği koşulları ve hislerini aktarıyor.

Gallery LiNART’ın; Matthieu Paley’e ait “Whispers of a Fairytale World / Masalsı Dünyadan Fısıltılar” adlı fotoğraf sergisi; 8 Mart – 10 Nisan 2012 tarihleri arasında Gallery LiNART’ta görülebilir!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT