Mavi Jeans - Ahmet Polat`tan `Gençlik Halleri`

Tarihler: 19 Kasım 2008 Çarşamba ~ 05 Aralık 2008 Cuma

Yer: Cezayir Binası

Adres: Hayriye Cad. Cezayir Restoran Üstü, No:16 Kat: 3 Galatasaray / Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2008 ~ Ara 5, 2008
Mavi’nin “Gençlik Halleri” Projesi Ahmet Polat’ın Objektifinden Yansıyor

Mavi Jeans, Toplum Gönüllüleri’yle işbirliği içinde son 1 yıldır gerçekleştirdiği MAVİ TOG Atak’ları, şimdi de “Gençlik Halleri” sergisine taşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversiteli gençlerin, keşfettikleri yerel bir soruna çözüm bulmak için bir araya geldiği MAVİ TOG Atak’lar, bugüne kadar 12 şehirde 884 genci ortak bir amaç için buluşturdu. Birçok uluslararası ödüle sahip olan fotoğraf sanatçısı Ahmet Polat, Erzurum’dan İzmit’e, Hasankeyf’ten İzmir’e, Samsun’dan Malatya’ya uzanıp ataklara katıldı, gençleri anladı, hallerini saptadı. Görüntü hazinesinden seçtiklerini ise “Gençlik Halleri” sergisinde topladı.

Fotoğraflarıyla hikayeler anlatan Ahmet Polat, “Gençlik Halleri”nde sadece atak projelerini değil, Toplum Gönüllüsü gençlerin umutlarını, sıcaklıklarını, enerjilerini, birbirleriyle ilişkilerini kısacası genç olma hallerini yansıtıyor. Projeleriyle gençlerin hayatına değer katan Mavi’nin desteğiyle hayata geçirilen sergi, 19 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında, Galatasaray’daki Cezayir binasının üst katında gezilebilecek.

Gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan Toplum Gönüllüleri’nin, farklı kültür ve yaşamlardan gelen üniversiteli gençlerle omuz omuza vererek hayata geçirdiği MAVİ TOG Atak’lar kapsamında pek çok il gezildi. Erzurum’da Dumlupınar İlköğretim Okulu, Malatya’da Tanışık İlköğretim Okulu yenilendi. Gölcük, Değirmendere ve İzmit halkı, küresel ısınma konusunda; Hasankeyf halkı, kültürel miras konusunda bilinçlendirildi.
Gerçekleştirilen “Kültürel Miras Fuarı” ile gezilen şehirlerin kültürel değerleri tanıtıldı. Edirne’de Tunca Barınma Evi’nin; Samsun’da İlçe Kütüphanesi’nin ve TOG Gençlik İl Merkezi’nin fiziksel koşulları iyileştirildi; Nazilli’de Koyunlu Köyü İlköğretim Okulu yenilendi. Trabzon’da “Kanser”, İzmir’de “Farklılıklara Saygı”, Elazığ’da “Ekolojik Yaşam” temalı atölye çalışmaları yapıldı. Ankara’da ise halka, insan hakları ve drama eğitimleri verildi.

Ahmet Polat
1978 yılında Hollanda’da doğdu. Academy St. Joost`u bitirdi. Kişisel sergiler açtı, uluslararası karma sergilere katıldı ve yapıtları müze koleksiyonlarına seçildi.
Fotoğrafçılık alanında dünyanın en önemli ödüllerinden biri olan ICP (International Center of Photography) Infinity Ödülü’nü kazandı. Vogue ve Rolling Stones gibi dergiler için çalıştı. Üç kitap yayımladı. Son kitabı “Neither Here Nor There”, uluslararası kitapseverlerden büyük ilgi gördü. Sanatçı halen Avusturya, Türkiye ve Hollanda’da akademik eğitimler veriyor.

“Gençlik Halleri” Sergisi Cuma ve Cumartesi 13.00-21.00, diğer günler 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
www.mavi.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT