Mega Şehir İstanbul

Mega Şehir İstanbul

Tarihler: 21 Mart 2017 Salı ~ 08 Nisan 2017 Cumartesi Saat 11:30 - 19:00 Arası

Yer: İstanbul Fotoğraf Galerisi

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sok. N:8/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 237 36 52

Web: http://www.istanbul-fotografgalerisi.com/

E Posta: info@istanbul-fotografgalerisi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2017 ~ Nis 8, 2017

İstanbul Fotoğraf Galerisi bünyesinde gerçekleştirilen Timurtaş Onan Fotoğraf Atölyesi Proje grubu fotoğrafçılarının eserlerinden oluşan Mega Şehir İstanbul adlı sergi 21 Mart salı günü saat 19:00’da galerimizde açılıyor. Sergi 8 Nisan tarihine kadar görülebilir.

İstanbul bir yönüyle eski yaşam tarzını korumaya çalışsada globalleşmenin etkisiyle büyümekte ve modernitenin getirdiği yaşam tarzları şehrin her köşesinde kendini göstermektedir. Fotoğrafçılar; yaklaşık 1 yıl süren bu uzun soluklu proje ile; yüksek tempolu iş ve şehir yaşamını, kentin hareket alanlarını kullanarak fotoğrafladılar.

Sergide her fotoğrafçıdan fine art koleksiyon kağıdına basılı 2 şer renkli fotoğraf yer alıyor. Ayrıca sergi kitabında her fotoğrafçıdan dörder eser yer almaktadır.

Sergide yer alan fotoğrafçılar : İhsan Gökay Aka, Murat Aktaş, Emel Arısan Yöney, Reyhan Aygör İncekara, Pınar Ballıkaya, Neslihan Baran Sami, Bige Baykoca Süslü, Nurhayat Baysal, Mehmet Bor, Fikriye Bulunmaz, Nesrin Emanet, Halil Erkaya, Nuray Karanfil Şar, Mert Kitapçı, Ertuğrul İsmet Örs, Halil Özkan, Recep Pehlivanlar, Tülin Şahin Safi, Serdar Tunçer, Özlem Uçarkuş, Birsen Uzun, Seda Welsh, Fevzi Yağcı ve Güneş Yalkın

Mega Şehir Proje grubu adına Tülin Şahin Safi yazısı;
Mega Şehir İstanbul Proje grubu olarak bu çalışmamızda objektiflerimizi yaşadığımız kentin klasikleşmiş fotoğraf rotalarından günlük yaşamın içine, kente çevirdik. İstanbul’un adeta kabuk değiştirircesine yenilenen, kalabalıklaşan ve sürekli genişleyen; “mega”laşan çehresine baktık bu sefer.

Dört mevsim boyunca farklı zaman ve ortamlarda, kimi zaman beraber, kimi zaman tek başına çalıştık. Alışveriş merkezleri, plazalar, müzeler, kafeler, kentsel dönüşüm alanları, toplu taşıma araçları ve hatta otoban kenarlarında çekimler yaptık. Çalışma alanımız, kentin havalı kaldırımlarından, varoşlara, kağıt toplayıcıların depolarına kadar genişti . Vitrinler, reklam panoları, graffittiler, kentlinin yaşamının içindeki her şey bize esin kaynağı oldu. Bulunduğumuz tüm mekanlarda görüştüğümüz insanlarla sohbeti eksik etmedik. Onlara kulak verdik. Bu konuda hocamızın insanlarla kurduğu sıcak diyaloglar ve herkesin bir hikayesi olduğu düşüncesi bizlere yol gösterdi.

Çalışmamız boyunca dinamizmini hiç kaybetmeyen, titizliği ve sanat görüşüyle grubumuza yön veren hocamız Timurtaş Onan’a teşekkür ederken, emeklerimizin sonucu olan bu çalışmayı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT