Merih Akoğul `Kayıp Ruhlar` Sergisi

Tarihler: 16 Şubat 2011 Çarşamba ~ 13 Mart 2011 Pazar

Yer: Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi

Adres: Damat Tween ADV Nişantaşı Mağazası, Vali Konağı Cad. No.63 Kat: 6 – 7 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 343 85 50 - 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2011 ~ Mar 13, 2011

Farklı konularda yaptığı fotoğraf çalışmaları ve projeleri ile tanınan sanatçı Merih Akoğul “Kayıp Ruhlar” isimli fotoğraf sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Yaşadığımız Dünya içinde insan hayatına giren, insanla bir şekilde ilişki kuran, hayatımıza imge olarak, ya da birebir giren hayvanları konu ediyor.

Kendine özgü çağdaş bir anlatım diliyle şekillenen “Kayıp Ruhlar” sergisi, sanatçının sürekli olarak gözümüzün önünde olan, günlük hayatımızın içinde kullanılan imgeleri ve yanıbaşımızda kendince yaşam süren hayvanları konu alan sergisi, kurgusal yaşamla hayvanlar alemi arasında ki ince çizginin üzerinde durmaktadır.

16 Şubat Çarşamba günü açılışı gerçekleştirilen serginin ev sahipliğini; Sanatçı Merih Akoğul, Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi’nin sahibi Özlem Alıcı ve ORKA Group Yönetimi üstlendi. Sergi açılış davetine cemiyet, sanat ve iş dünyasından seçkin bir topluluk katıldı. Merih Akoğul’un fotoğraf sergisi 13 Mart 2011 tarihine kadar açık kalacak.

Merih Akoğul Özgeçmiş

1963 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nı (Lisans) 1985, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nı (Yüksek Lisans) 2001 yılında bitirdi. “Grup 9” Fotoğraf Grubu’nu kurdu. Birçok dia gösterisi gerçekleştirdi, yurtiçinde ve yurtdışında (Avusturya, Bulgaristan, Güney Afrika, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Japonya, ABD, Belçika, Kosova, Almanya) çeşitli sergilerde fotoğrafları yer aldı.

Fotoğraf sanatı ve kuramı konularında çalışmalar yaptı. Seminer, sempozyum ve açık oturumlara katıldı, bildiriler sundu, paneller yönetti, seçici kurullarda yer aldı. Reklam sektöründe tanıtım fotoğrafçısı ve yazar olarak çalıştı. Çeşitli özel kurumlarda eğitmenlik, özel radyolarda kültür ve sanat programları, televizyon programlarında sanat danışmanlığı yaptı. Fotoğrafları; fotoğraf kuramı, plastik sanatlar ve müzik üzerine yazıları ve eleştirileri birçok gazete ve dergide yayımlandı.

2003 yılının yaz döneminde Avusturya Başkanlık Sanat Dairesi tarafından verilen bursla çalışmalarını Viyana’da sürdürdü. Çeşitli müze ve özel koleksiyonlarda yapıtları bulunan Akoğul, Bahçeşehir Üniversitesi ve Eyüboğlu Koleji’nde dersler vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT