MINI’nin 50 Yıllık Macerası Kanyon’da...

Tarihler: 22 Haziran 2009 Pazartesi ~ 26 Haziran 2009 Cuma

Yer: Kanyon

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 22, 2009 ~ Haz 26, 2009
MINI’nin 50 Yıllık Macerası Kanyon’da...
MINI’nin 50. yaş günü 22 - 26 Haziran tarihlerinde Kanyon’da sergi, yarışma, grafiti gösterisi ve doğum günü partisini de içeren bir dizi etkinlikle kutlanacak.
Küçük ve pratik bir otomobil olarak 1959 yılında doğan ve ilk günden itibaren bir tasarım ikonu haline gelen MINI, 50. doğum gününü kutluyor.
MINI Distribütörü Borusan Otomotiv tarafından 22 - 26 Haziran tarihleri arasında Kanyon’da açılacak “MINI ile Zamanda Yolculuk” sergisi ile MINI, hayranlarını kendine yeniden aşık edecek. Sergide MINI’nin 50 yıllık serüveninin kilometre taşlarını gösteren görsellerin yanı sıra klasik ve yeni nesil MINI’ler de sergilenecek.
1976 ve 1978 model klasik Mini’lere eşlik eden 40. yıl özel üretimi Mini ziyaretçileri geçmişe götürürken, BMW Group çatısı altında üretilen diğer modeller ise markanın yeniden canlanışını gösteriyor. Yeni MINI’nin ilk jenerasyonunu, sadece 2000 adet üretilen MINI Cooper S GP’den 50 numaralı olan otomobil, yeni jenerasyonu ise MINI Cooper ve MINI Cooper Cabrio temsil ediyor.

Kanyon’daki MINI 50. yıl kutlama etkinliklerinde, MINI model otomobillerin yarıştırılacağı slotcar turnuvaları, grafiti sanatçısı Ari Alpert’ten interaktif bir performans, Nintendo Wii ile MINI’li otomobil yarışları ve MINI hakkında bilgi yarışmaları bulunuyor.
Kazananları MINI ile bir hafta sonunun da içinde olduğu sürpriz hediyelerin beklediği yarışmalar, katılımcılara MINI ile geçirecekleri keyifli anlar vaat ediyor.
Doğum günü partisinde ise DJ Murat Uncuoğlu, son 50 yılın hitlerini de içeren performansıyla konuklara eşlik edecek.
“Türk kahve kültürünü ülkemizde ve dünyada hak ettiği yere taşımak” misyonuyla 5. yılına giren Kahve Dünyası da MINI’nin 50. yaş gününü birbirinden lezzetli çikolataları ve Türk kahvesinin farklı tatları ile kutluyor. Sergi alanında ziyaretçileri, Kahve Dünyası tarafından özel olarak üretilmiş MINI şeklindeki lezzetli çikolatalar bekliyor olacak.

Uluslararası ve yerel diğer kutlamalar
İngiltere’deki Silverstone Formula 1 pistinde Mayıs ayında düzenlenen ve 40 farklı ülkeden yaklaşık 25.000 kişinin katılımıyla gerçekleşen MINI United Festivalinde MINI’nin 50. yaşı uluslararası platformda kutlanmıştı.
Borusan Otomotiv tarafından Türkiye’de organize edilen 50. yaş kutlamaları ise Mayıs ayında BEYMEN Blender’da gerçekleştirilen özel bir partiyle başlamıştı.

Dünden Bugüne MINI
İzmir doğumlu Sir Alec Issigonis, 1959 yılında küçük ve pratik bir otomobil yarattığında, hiç kuşkusuz bu otomobilin 50 yıl boyunca insanların hayatlarının bir parçası olacağını, hatta yaşam stillerini belirleyen nadir bir tasarım objesine dönüşeceğini hiç düşünmemişti... Mini, günlük otomobilden aksesuara, ardından da rallilerin değişmez katılımcısına dönüştü.
Prenses Margaret’in kocası Lord Snowdon, Margaret’in kız kardeşi, Kraliçe’nin bizzat kendisi, The Beatles grubunun üyeleri, Peter Sellers, Graham Hill ve Enzo Ferrari Mini fan’ları arasındaki yerlerini aldılar... Mini Cooper bu ünlü sahiplerine ulaşırken, günümüze kadar sürecek olan yeni bir trend de başlamış oldu. Mini, 2000 yılına kadar tüm dünyada 5.3 milyon adet üretildi, 130 gazeteci tarafından “Avrupa’da Yüzyılın Otomobili” seçildi.
Mini’nin yeniden doğuşu 2001 yılında BMW Group bünyesinde üretilen MINI ile gerçekleşti. Yeni MINI okyanusları geçti ve orijinalinden daha fazla dalga çıkardı. Eşsiz yol tutuşu, sürüş keyfi ve muhteşem tasarımı ile gönüllerde taht kuran MINI, küçük otomobil segmentine “premium” kavramını kazandırdı. MINI; Hatch, Clubman ve Cabrio gövde tiplerinde modellerini beğeniye sunarken sürüş keyfinde ve kişiselleştirmede olduğu kadar sıra dışı verimlilik ve üstün kalite açısından da yeni standartları belirledi. Mükemmel bir tasarım ve performansa sahip MINI`de, o efsanevi go-kart sürüş hissi artık daha üstün standartta sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT