Minyatürlerle İstanbul´a Bir Bakış

Tarihler: 12 Kasım 2010 Cuma ~ 21 Kasım 2010 Pazar

Yer: MetroCity Alışveriş Merkezi

Adres: Büyükdere Cad. 1.Levent / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 344 06 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2010 ~ Kas 21, 2010

Bireysel üretimleri sürdürmenin oldukça güçleştiği, endüstriyel üretimin hakim olduğu günümüz dünyasında, ustalık kavramı ayrı bir anlam ve ustalar ayrı bir değer kazanıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Geleneksel Sanatlar Yönetmenliği minyatür sanatının çağdaş örneklerini “İstanbul Minyatürleri” sergisi ile İstanbullularla buluşturuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Geleneksel Sanatlar Yönetmenliği ve İstanbul’da minyatür geleneğinin önemli bir parçasını oluşturan Cahide Keskiner Atölyesi işbirliği ile hayata geçirilen “İstanbul Minyatürleri” sergisi, MetroCity Alışveriş Merkezi desteği ile 12 – 21 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.

Günümüz minyatür sanatı içinde, kendi özgün üslubunu oluşturan Cahide Keskiner, uygulayıcı, eğitmen ve araştırmacı olarak minyatür sanatımızın pek az sayıdaki duayeninden biridir. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Geleneksel Sanatlar Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “İstanbul Minyatürleri” sergisi, minyatür ve tezhip sanatlarını günümüzde başarıyla devam ettiren Cahide Keskiner Atölyesi sanatçıları tarafından resimlenen İstanbul’un surları ve sur kapıları, anıt ağaçları, kuşları ve yalıları gibi şehir kültürünün önemli öğelerinin minyatür çalışmalarından oluşuyor. Sergi ile minyatür sanatının geliştirilerek devam ettirilmesine ve çağdaş bir nitelik kazanmasına destek olmak amaçlanıyor.

İstanbul’da minyatür geleneğini yaşatan Cahide Keskiner ile birlikte Sabiha Bayhan Koç, Zehra Çekin, Tülin Gönültaş, Çiğdem Tunçer, Ebru Kızılırmak, Aynur Gürsoy, Asiye Okumuş, Bahriye Balkaç, Çiğdem Mercan, Esra Altındoğan, Olcay Çetinok ve Nükhet Sağıroğlu olmak üzere sanatçılar kullandıkları içerik ve sanat formuyla İstanbul’un kaybolmaya yüz tutmuş değerlerinin hatırlanmasına ve belgelenmesine aracılık ediyorlar.

Surlar, Sur Kapıları, Anıt Ağaçlar ve Yalılar
İstanbul’a ait surlar - sur kapıları, anıt ağaçlar, kuşlar ve yalılar olmak üzere 4 tema üzerine resmedilen toplam 72 minyatürün yer alacağı “İstanbul Minyatürleri” sergisi, 12 Kasım – 21 Kasım tarihleri arasında 10.00 – 22.00 saatleri arasında MetroCity Alışveriş Merkezi’nde ücretsiz olarak görülebilecek.

Cahide Keskiner Hakkında
1931 yılında İstanbul`da doğdu. Tezhip ve minyatür çalışmalarına 1953 yılında, hocası Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver ile başladı. Hattat Macit Ayral`dan hat dersi, ressam Şeref Akdik`ten de resim dersleri aldı. 1965 yılında İstanbul Yıldız Porselen Fabrikasına Türk Süsleme Sanatları Uzmanı olarak atandı ve burada ilk Türk Süsleme Atölyesi`ni kurdu. Birçok resmî ve özel kurum ve kuruluşlarda açılan kurslarda eğitim görevlisi olarak görev aldı. 1980 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Topkapı Saray Müzesi`nde açılan Uygulamalı Türk Süsleme Sanatları Kursları`nda eğitim ve yönetim kurulu başkanlığına getirildi. 1982 yılında, daha önce halka açık eğitim programını yürüttüğü Mimar Sinan Üniversitesi`nde Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü`nde öğretim görevlisi oldu. 2000 yılında Kültür Bakanlığı Mevlana Büyük Ödülü`ne layık görüldü.

Türk Süsleme Sanatlarında Desen ve Motif, Turkish Motif, Çocuklar İçin Türk Motifleri, Türk Süsleme Sanatlarında Stilize Çiçekler: Hatai, Minyatür Sanatında Doğa Çizim ve Boyama Teknikleri, Minyatürler Kitabı adında yayınlanmış eserleri bulunmaktadır. Cahide Keskiner adını verdiği tezhip ve minyatür atölyesinde, öğrencileri ile çalışmalarını sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT