Moleskine Detour sergisi İstanbul`da

Tarihler: 22 Mayıs 2009 Cuma ~ 21 Haziran 2009 Pazar

Yer: santralistanbul, İstanbul

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/6 Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2009 ~ Haz 21, 2009
Moleskine Detour sergisi Berlin’den sonra İstanbul’da
Londra, New York, Paris ve Berlin’den sonra İstanbul’a gelen Detour sergisi, dünyaca ünlü çağdaş sanatçıların, kendi tasarımlarıyla kişiselleştirdikleri Moleskine defterlerinden oluşan eşsiz bir koleksiyon sunuyor.

Ve Detour İstanbul’a da geldi. İsminin de çağrıştırdığı gibi, çağdaş düş gücünün göçebe, dolambaçlı ve şaşırtıcı güzergâhına adanmış bu gezici ve karma sergi 22 Mayıs ile 21 Haziran tarihleri arasında santralistanbul’da izleyicileriyle buluşuyor. Dünyanın her yerinden ünlü tasarımcı ve sanatçılar da; kendi Moleskine defterlerine yansıyan yaratım süreçlerini ve tasarımlarını bu sergide sanat tutkunlarıyla paylaşıyor. Detour sergisi, sanatçıların düş güçlerini; Moleskine yaprakları üzerindeki eskiz, çizim, yazı, not, nota, fotoğraf ya da tasarımlarını; sanatseverlerin dokunup, hissedebilecekleri yeni bir sanat deneyimine dönüştürüyor. Sürekli yer değiştiren Detour, uğradığı kentlerle yakın ilişkide olan yaratıcı yerel sanatçıları da kendine çekerek, yolculuğunu sürdürüyor.

İstanbul’da büyüyen yaratıcı enerji…
Moleskine yöneticileri, İstanbul Detour sergisi nedeniyle çok heyecanlı. Çünkü İstanbul, onlar için Akdeniz bölgesinde sanat ve tasarımın yükseldiği en yaratıcı şehirlerden biri…Dünyanın en gözde şehirlerini dolaşan bu serginin yaratıcısı ve Moleskine defterlerinin yöneticisi Maria Sebregondi, “Neden İstanbul?” sorusunu şöyle yanıtlıyor: “Moleskine Detour sergisinin ana figürü yaratıcılıktır. İstanbul’da da özellikle tasarım ve moda alanında güçlü bir yükseliş gözleniyor. Belki içinde yaşayanlar çok farkında olmayabilir ama İstanbul’da büyüyen, yaratıcı bir enerji var. Ve bence Akdeniz bölgesinin en harika kenti İstanbul… Moleskine markası da, simgelediği yaşam biçimi, kültürel yapısı, yaratıcılığa verdiği değer ve bunların yanı sıra, hem basit, hem seçkin, hem de sade karakteriyle İstanbul’la güzel bir buluşma yaşayacak.”

Daha önce Londra (2006), New York (2007), Paris (İlkbahar 2008), Berlin (Sonbahar 2008) gibi tasarım kentlerinde gerçekleşen ve küratörlüğünü Raffaella Guidobono, tasarımını da Zetalab’in yaptığı Detour sergisinin yeni durağı İstanbul. Serginin İstanbul’dan sonraki güzergâhı ise Tokyo olacak. Detour, İstanbul’da uluslararası üne sahip 50 civarında yazar, ressam, film yönetmeni, grafik tasarımcı, mimar ve illüstratörün defterlerini İstanbullularla buluşturuyor. Ziyaretçiler bu sergide; aralarında Karim Rashid, Ron Arad, Han Tümertekin gibi dünyaca ünlü sanatçı, tasarımcı ve mimarların Moleskine defterlerinin sayfalarını inceleme, yaratım süreçlerine tanıklık etme olanağı bulacak. Sergi ziyaretçileri, çağdaş tasarım anlayışını temsil eden çalışmaların yanı sıra, daha doğaçlama çizgilere sahip, radikalce kişisel ya da kendisi bir sanat objesi haline dönüşen defterlerle farklı bir deneyim yaşayacak.

Pazartesi hariç her gün, saat 10.00 – 20.00 arası.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT