Muammer Bozkurt - Boğaziçi / The Bosphours Videofilm / Enstalasyon / Resim Sergisi

Tarihler: 04 Ekim 2010 Pazartesi ~ 12 Ekim 2010 Salı

Yer: 6. Daire Sanat Galerisi

Adres: Akarsu Cad. Şimşirci Sok. No.11 D: 1 Cihangir İstanbul

Telefon: 0212 244 12 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2010 ~ Eki 12, 2010

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, 4-12 Ekim 2010 tarihleri arasında Muammer Bozkurt`un Boğaziçi / The Bosphours Videofilm/ Enstalasyon/ Resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 4-12 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Boğaziçi, kültür katmanlarından oluşmuş zengin, renkli, çok seli, harektli; ama aynı zamanda bir o kadar da renksiz, sessiz kolaj mekanlar topluluğu...

Sergide birbirini tamamlayan iki enstalasyon bulunuyor. Biri sessiz diğeri sesli. Her iki çalışmada kolaj-resim mantığıyla geliştirildi. On yıllık araştırmanın ipuçlarını izleyiciye aktarmayı amaçlıyor. Birinci çalışma, Boğaziçi`ni dokuz adımda inceliyor. Tıpkı insanın gelşim süreci gibi: "Doğum, çocuk, hayal ,beklenti, gerçek, hüzün, mutluluk, travma, dönüş" başlıklarında kısa birer dakikalık süreçler. İkinci çalışmada, Boğaziçi`nin estetik katmanları sıralanıyor: Ay ışığı, gemiler, kent, beton-su, dil ve tarihi kolajlar.

Her iki enstalasyon da belirsiz bir güzelliği, kaosun dayanılmaz çekiciliğini ya da iticiliğini araştırıyor. Boğaziçi sadece bir görüntü, ışıklandırılmış, kiçleştirilmiş bir cici görüntü. Tıpkı videonun görüntüsü gibi...

Muammer Bozkurt

1964 Tomarza’da doğdu. 1986 Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Lisans Programını tamamladı. 1988 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Programını “Resimde Mizah” konulu teziyle tamamladı. 1993 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü sanatta Yeterlik Programını Resimde Eleştiri konulu teziyle tamamladı. Grafik Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü’nde halen kadrolu Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT