Münferit - Toygan Eren

Tarihler: 22 Şubat 2012 Çarşamba ~ 09 Mart 2012 Cuma

Yer: İstanbul Art Platform

Adres: Nakiye Elgun Sok. Divan Palas Apt. No:52 Daire:5 Osmanbey Istanbul İstanbul

Telefon: 0212 221 41 42

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 22, 2012 ~ Mar 9, 2012

“Sanat uzun, hayat kısa…” Istanbul Art Platform

Istanbul Art Platform’da, ödüllü seramik sanatçısı ve heykeltıraş Toygan Eren’in “MÜNFERİT” seramik sergisi açıldı…

Toygan Eren “Münferit” ile görmezden geldiklerimizin altını çiziyor… 18 Şubat – 9 Mart 2012 arasında IAP Galeri’de…

“Kadına yönelik her türlü şiddet sonrasında, bir yetkili mikrofonların önüne çıkar ve bu sistematik olayları yalanlamak için kullanılan en popüler cümleyi kurar: ‘Bunlar münferit olaylardır!’” Toygan Eren

Istanbul Art Platform, sanatseverleri 18 Şubat-9 Mart arasında IAP Galeri’de seramik sanatçısı ve heykeltıraş Toygan Eren’in seramik yapıtlarından oluşan “Münferit” sergisine davet ediyor. Bireysel olanın önemsizliğinin vurgulandığı ve sürü dışında hareket etmenin imkansızlığının dayatıldığı bir dönemde; bu serginin adı ve amacı, kadına yönelik şiddet karşıtlığını da vurgulamak için: “Münferit”. IAP’nin tüm projelerinde olduğu gibi, bağlantılı bir Sivil Toplum Kuruluşu ile işbirliği “Münferit” sergisi ile de devam ediyor. Ülke gündeminin en düşündüren konularından biri olan “kadına şiddet”e dikkat çekmeyi hedefleyen serginin gelirinin bir kısmı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na aktarılacak. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ‘Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Yönelik Kanun Tasarısı’ çalışmalarına etkin katılımı, öldürülen kadınların aileleri ile birlikte takip edilen davalar ve her hafta gerçekleştirdiği protesto yürüyüşleriyle kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Genel kabulleri ‘kanun’ olarak kabul etmeyen ve birey olabilmenin önemini vurgulayan çalışmaları ile Toygan Eren, sürüde beyaz değil de, diğerlerinden ayrı duran kara koyun olmayı tercih edenleri betimliyor. Sanatçı eserlerini anlatırken, “Çoğunluk tarafından kabul edilmeyi, güçlüler tarafından onaylanmayı beklemez. İstisnaların kaideyi bozabileceğine inanır. Bireyseldir.“ tanımını kullanıyor.

Serginin resmi açılış daveti, sanat ve cemiyet dünyasından konuklar, IAP Kurucusu Alev Araslı ve sanatçı Toygan Eren’in katılımı ile 18 Şubat 2012 Cumartesi akşamı gerçekleştirildi. Çağdaş seramik sanatının en yalın örneklerinin görülebileceği “Münferit” sergisinde sanatçı; konularını kapalı veya kapanabilen formlarla ifade etmeyi tercih ediyor. Sanatçı bunu; formların taşıdıkları duyguların izleyicideki merakı tetiklemesi ve çevre dayatmalarından korunma hissini güçlendirmek amacıyla kullanıyor. Yarı açık olarak düzenlemeyi tercih ettiği mekik ve disk benzeri formların kalkana benzerliği ile buna bağlı olarak yarattıkları güvenlik hissi de diğer çalışmalarını oluşturma amacıyla paralellikler taşıyor.

Toygan Eren’in düzenlemelerinde; birbirinin aynısı gibi görünen formlara dikkatlice bakıldığında, aslında hiç de birbirlerine benzemedikleri fark ediliyor. Bu yolla izleyiciye; bizi biz yapan şeyin, sosyal hayata uyum sağlama çabamız değil, kişisel tercihlerimiz olduğu mesajı veriliyor. Çalışmalarında; Raku, Naked Raku, Obvara ve Saggar gibi farklı pişirim teknikleri kullanmayı tercih eden Toygan Eren, Türkiye’de çok rastlanmayan pişirme teknikleri ile dikkat çekiyor.

Yurtiçi ve yurtdışında, kişisel ve karma sergileri bulunan Toygan Eren ayrıca seramik pişirim teknikleri üzerine workshop ve seminerler veriyor. Farklı seramik yarışmalarından ödülleri bulunan sanatçı, kavramsal seramik çalışmalarının yanı sıra, heykel çalışmalarını da sürdürüyor.

www.istanbulartplatform.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT