Murat Yıldız – 215416 Adlı İkinci Kişisel Sergisi

Murat Yıldız – 215416 Adlı İkinci Kişisel Sergisi

Tarihler: 23 Nisan 2016 Cumartesi ~ 26 Mayıs 2016 Perşembe

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Ağa Külhanı Sok. 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.251 91 63

Web: http://www.artistcukurcuma.com

E Posta: info@artistcukurcuma.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 23, 2016 ~ May 26, 2016

“Uçsuz bucaksız bir gerçekliğin tam ortasında. Başı var, galiba sonu da. Yaşamak da var ölmek de. Sonsuzluk da var, sınır da. İkisi de kabul edilebilir. Bir kenara bırakılmış gibi. Nereye konursa öylece kalacak gibi. Duruyorum. Bir sonraki taşınmayı bekliyorum. Hareketle hareketleniyorum, durağanlıkla duruyorum. İz bırakmak istiyorum. Neredeyse her saniyenin, her anın izini kontrolsüz bir şekilde karalayarak çıkarıyorum. Hiçbir an birbirine benzemiyor. Varım. Hiçbir işe yaramayan bir makina, mutlaka bir işe yarar. Dışarıda olan biten hep çok fazla. Tepkilerimi saklayamıyorum. Konuşamıyorum, duyamıyorum, göremiyorum. Tepkilerim varsa, ben de varım. Ama kontrolsüz, öylecene.”

Galeri Artist Çukurcuma, 23 Nisan – 26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Murat Yıldız’ın “215416” adlı ikinci kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Boşluk, genişleme, katmanlar, olup da olmamak, süreğenlik, sonsuzluk ve sınır, otomatizm, an ve izi, maksimum düzensizlik, tekrar ve bağlantısızlık, umut ve karamsarlık gibi kavramlar etrafında şekillenen işler, izleyiciye birbirini takip eden veya birbirinden bağımsız bir okuma, belki de bir deneyim sunar.

Yıldız, sergilediği kağıt üzeri işlerde sonsuza dek devam edecekmişçesine otomatik tekrarlamalar içine girdiği anların, sürekli ortaya çıkan benzersizliğinin ve farklılaşmasının izlerini sürer. Kanvas üzeri ip işlerinde ise, iki nokta arasında kontrollü bir şekilde gidip gelen ipliğin fiziksel zayıflığını, onu defalarca işleyerek güçlendirir. İpler birbirine tutunur. Yıldız, kendi hallerini ve tepkilerini, iğnenin giremeyeceği kadar sımsıkı ve üst üste işler kanvasa. Oluşan gerginlik, hep kopmadan önceki son anın içinde yaşatır portreleri ve manzarayı. “Machine for Nothing” işinde işlevsizliği, işlevsiz görünenin içindeki işlevleri araştırır ve onu yeni deneyim olanaklarına açık halde bırakır. “Tutunma” adlı işinde duvara yaslanan ve kayıp düşmemesi için ayaklarına engel konulan, maksimum düzensizlik eğilimi içindeki bedenin varoluş biçimini, suratına monte edilmiş tahta çubuk ile ifade eder. Çubuk ancak dış etkenler tarafından, kendi etrafında dönerek hareket edebilir ve sonunda, hep durmak zorundadır.

Murat Yıldız (1984) Yıldız Teknik Üniversitesi, Bileşik Sanatlar lisans eğitimini 2012’de tamamladı. Çeşitli karma sergilere ve film festivallerine katıldı. Bir yandan hem kamusal hem özel alanda birçok iş sergiledi. 2012'de ortak yönetmenliğini yaptığı “Hain Kurt” adlı stop-motion animasyonuyla 32. İfsak Ulusal Kısa Film Yarışması, Canlandırma-Deneysel En İyi Film Ödülünü aldı. Yarı otobiyografik anlatı türünde ilk kitabı olan “Amaçsız Çocuk”u 2014'te tamamladı. Aynı zamanda ilk kişisel sergisinin de ismi olan “Amaçsız Çocuk”, 2014'te Galeri Artist Çukurcuma'da açıldı. Yıldız, resim, yazı, kamusal sanat, interaktif enstalasyon, video, doğa üzerine çalışıyor ve İstanbul'da yaşıyor.

Ziyaret Saatleri:
Salı - Cumartesi: 11:00 - 18:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT