Mustafa Günen `Ab- ı Ru`

Tarihler: 05 Mayıs 2009 Salı ~ 23 Mayıs 2009 Cumartesi

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Süzer Sanat Merkezi Ritz Carlton Hotel Yanı Gümüşsuyu–İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 252 81 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2009 ~ May 23, 2009
“Ab-ı Ru” MUSTAFA GÜNEN
Dünyanın en önemli müzayede evlerinden Christie’s de resmi satılan ilk Türk Ressam Mustafa Günen’in, kişisel sergisi Ekavart Gallery’de…

EKAV/Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, Sudaki Denge ve gerçekçiliği en iyi çizen ressam olarak uluslararası ün yapan Mustafa Günen’in çalışmalarını 5 Mayıs – 23 Mayıs tarihleri arasında Ekavart Gallery’de sanatseverlerle buluşturuyor.

New York ‘da açtığı birçok kişisel sergisi ve kazandığı ödüllerle dikkat çeken Günen, “Son 20 Saniye” adlı tablosunun Christie’s de satışa sunulması ile Türk resim sanatında bir ilki başarmıştır. ABD’li sanat eleştirmenlerinin, deniz ve su temalı çalışmaları nedeniyle “Üç yüzyıldır yapılamayanı başardı” yorumunda bulundukları ressam Günen “Ab-ı Ru” sergisiyle farklı bir dünyanın keşfine çağırıyor.

Ünlü Sanat Eleştirmeni Zhanna Veyts Bir yazısında; “Mustafa Günen’in deniz resimleri izleyenlere 19.yy sanatçısı Theodeore Gericault ‘in tarihi “Medusanın Salı” tablosundan bu yana hiçbir sanatçıda görülmeyen suya ilişkin büyük bir keyif yaşatıyor. Deniz, Günen’ in eserlerinde kah sakin, yatıştırıcı, kah hırçın fırtınalar eşliğinde yansıtırken , ışığın ve gölgenin ustaca kullanımıyla izleyiciyi denizin gizemi içinde adeta kaybolduğunu hissettiriyor.Paletinde sadece siyah,beyaz,sarı,kırmızı ve lacivert renkleri kullanan Günen, bir fotoğraf mükemmelliğinde deniz resimleri yapıyor.Günen’in tablolarına Avrupalı sanatseverlerin özel koleksiyonunda rastlamak mümkün.”

5 Mayıs – 23 Mayıs 2009 tarihlerinde Ekavart Gallery suya hayat veren sanatçı Mustafa Günen’in, “Ab-ı Ru” sergisinde suyun farklı yüzlerini keşfetmeye davet ediyor.
Sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’ de izleyebilirsiniz.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT