Mustafa Köseoğlu Kişisel Resim Sergisi

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 24 Mart 2012 Cumartesi

Yer: Alta Sanat Galerisi

Adres: Konaklar Mah. Söğütlü Sok. Koza Sitesi 10. Blok D:1 4. Levent Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 282 69 65

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 24, 2012

Mustafa Köseoğlu'nun 25.kişisel resim sergisi..

Sanatçı bu sergisinde, öznel birikimlerini algılama biçimi ve duyumlarını yine farklı ifade edebilme çabası içindedir. Figüratif somut resimde nesneye bağlı kalma zorunluluğu soyut ya da soyuta yakın resimde, resim olanakları içinde yok edilirken resimlerinde irdeleyici, kavrayıcı ve yorumlayıcı bir algılamadan söz edilebilir. Resminin omurgası vazgeçilmez bir desen anlayışına dayanır. Köseoğlu, bir renk ve figür ressamıdır ve anlık hareketleri önemser. Desen sanatçının en yalın yanı olan özelliğidir. Aradığı artistik figürde; ritim, kompozisyon, leke, çizgi, dinamizm ve boya dokusu vazgeçilmez değerleridir. Renk ve çizgi coşkusu, anatomik değerlerle bütünleşen çizgi zenginliği ve kendine özgü bir biçem anlayışı soyutlamacı tavır, rengin lekeye dönüşümünde yer yer soyutu çağrıştıran tatlar, soyut bir biçim anlayışının göstergeleridir.

Resmine esin kaynağı olan objeleri bu sergisinde dansçılar,balerinler,kadın figürleri,horoz ve kuş figürleridir..Kısaca sanatçı; doğadan seçtiği konuyu kendi kimlikselliği ile dengeleyip, dinamik kurgusunu renk lekeleri ve figür ile harmanlayarak kendi biçemini yaratma ve konuya egemen olma çabasındadır. Böylece figürlerin, tuvallerinde bir resim nesnesine dönüştüğünü gözlemleyebiliriz. Çizgi, leke ve renk dokusunun öne çıktığı farklı dinamik figürlerinde artistik özgünlüğü benimsediği akrilik tekniği ile tuvallerde hayat bulan son dönem çalışmalarını Alta Galerisi’nde sanatseverlere sunuyor

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT