Muzaffer Akyol / Gizil Güçler Buluşması

Tarihler: 14 Ekim 2008 Salı ~ 07 Kasım 2008 Cuma

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Süzer Plaza Ritz Carlton Hotel Dolmabahçe–İstanbul İstanbul

Telefon: (0212)227 94 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2008 ~ Kas 7, 2008
MUZAFFER AKYOL’un “Gizil Güçler Buluşması” adlı Resim Sergisi
EKAVART GALLERY
14 Ekim – 7 Kasım 2008
14 Ekim 2008 Salı, Saat: 18.30

EKAV/Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, bir yıl aradan sonra yeni bir mekanda yeni bir mimari yapıda kurduğu Ekavart Gallery ile sanatsal faaliyetlerini sürdürüyor.
Ekavart Gallery’nin açılışı, 14 Ekim Salı günü, kırk sanat yılını arkasında bırakmış Akademili ressamımız Muzaffer AKYOL’un “Gizil Güçler Buluşması” adlı sergisi ile gerçekleşecek.

Muzaffer Akyol’un sanatına dair sanat eleştirmeni felsefeci yazar ve düşünür İsmail Tunalı’nın kaleme aldıkları: Muzaffer AKYOL’un resminin temel niteliği “özgünlüktür”. Akyol’un resimleriyle karşılaşan bir kişinin ilk duygusu, bu resimlerin başka bir resme hiç benzemediği, teması ve objeleriyle, renk ve biçimiyle onların özgün olduğu duygusudur. Bu orjinalite resimlerin renk, hayal gücü ve duygu üçlemesi katmanlarının oluşturduğu yer yer masalımsı, naif ve uyumlu bir anlatım tarzıdır. Yıllarla beraber Akyol’un resimlerinin de değiştiğini ve bu değişimin derinliği olan bir metamorfoz olduğunu görüyoruz. Resminin katmanlarının da değiştiğini gözlemliyoruz resmin teması, artık lokal bir tema değildir. Alıştığımız zaman ve mekan kategorilerinin belirlediği “şimdi” “burada” bir dünya değildir. Bu yeni dünya, resmin metafizik bir boyut içinde düşünsel olarak varlığın sorgulandığı topraktan ağaca salyangoza, insana ve insanın duyarlığından ölümün mezar taşına kadar farklı varlık katmanlarının renk ve biçim varyasyonlarından doğan düşünce, duygu ve hayal gücünün oluşturduğu bir dünyadır. Akyol’un yaşadığı bu metamorfoz, onu algı ve imitasyon dünyasının dışına çıkarmıştır. Öyle ki artık resimde gördüğümüz kırmızı, yeşil ne belirli bir nesnenin rengidir ne de bir duyu verisidir. Akyol’un resimleri alışılagelmiş, klasikleşmiş, örneğin renklerin uyumu, gölge ışık, biçimlerin orantısı v.s. gibi sanat kriterlerinin üzerindedir ve bunlarla kavranamazlar; onlara ancak düşünsel, duygusal imajinatif ve kreatif bir tavırla yaklaşılabilir. Akyol’un resmi, bir müzik ve bir senfoni niteliğindedir ve yalnızca estetikçe “yüce” değeriyle değerlendirilebilir.

Sergiyi ayrıca eş zamanlı olarak Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv den izleyebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT