Nadide Acar Karaca - Aslı Gibidir

Tarihler: 05 Ekim 2011 Çarşamba ~ 05 Kasım 2011 Cumartesi

Yer: The Marmara Pera

Adres: Meşrutiyet Cad. Tepebaşı – Beyoğlu / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 46 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 5, 2011 ~ Kas 5, 2011

Cep Sanat Galerisi, Çağdaş Türk Sanatının genç temsilcilerinden Nadide Acar Karaca nın ‘’Aslı Gibidir’’ adlı sergisini 5 Ekim - 5 Kasım 2011 tarihleri arasinda The Marmara Pera’ da izleyici ile buluşturuyor.

Nadide’ nin “Aslı Gibidir” sergisindeki simetrik (bakışımlı) kompozisyonlarına, önceki çalışmalarını dikkate alarak bakmakta yarar var...

Sanatçılığın simülasyonlara dönüştürülmeye çalışıldığı yeni kültür evreninde, lekenin ve figürün anlamlı yorumlarını izleriz “Karalamalar” başlıklı çalışmalarında. Bu resimlerinde Nadide, deformasyonun anlatıma etkisini sınar.

''Aslı Gibidir” başlıklı çalışmalarına da salt biçim olarak baktığımızda, iki tuvalin üst üste kapatılarak oluşan spontan lekelere, sanatçının müdahalesi ile biçim ve ifade kazanışına tanıklık ederiz.

Her bir yapıt, bir bütün iki parça, aynı zamanda denge - dengesizlik oluşturur. Tuvallerin yer değiştirmesi ile aynı eser karşıt ifadelere ve farklı kompozisyonlara bürünür. Nadide, burada bakış açısını ve görecelik kavramını sorgular

Lekeler Rocha testindeki lekelere benzetilebilir. Lekeler arasındaki benzerlikleri yakalayarak, figürler yaratma, bir oyun gibi algılanabilir. O lekelerden estetik değerler üretmedeki becerisiyle, Nadide, rastlantıyı ve zorunluluğu kendi içinde ahenkli hale getirir.

Nadide Acar Karaca, ‘’Aslı Gibidir‘’ sergisindeki çalışmalarında, gerçekte bireyin kendim dediği şeyin temel taşları ile oynar, klonlar, inşa eder, ters yüz eder, yeniden yapılandırır. “Aslı Gibidir” sergisi, ifadedeki görsel ve estetik değerleri kaybetmeden yeni anlatım biçimleri arayan genç ve başarılı bir sanatçı ile karşı karşıya olduğumuzu gösterir.

Sergi 5 Ekim – 5 Kasim 2011 Tarihleri arasında THE MARMARA PERA ‘ da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT