Nail Payza - Baskı ve Yağliboya Resim Sergisi

Tarihler: 25 Mayıs 2011 Çarşamba ~ 19 Haziran 2011 Pazar

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy, Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2011 ~ Haz 19, 2011

Temel sanat bilgilerini Abidin Elderoğlu ve Arif Kaptan atölyelerinde aldı. Yağlıboya resmin yanında, özellikle 1980’li yılların sonuna doğru, özgünbaskı resme yöneldi. İlk kişisel sergisini 1953’te açtı. Daha sonra yerleştiği ABD ve Kanada’da sergiler yaptı.

1974’te Türkiye’ye döndü. Asıl mesleği olan biyokimya profesörlüğünden emekli olduktan sonar 1985 itibariyle özgünbaskı tekniğine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. 1988’de Sanat Kurumu (Özgünbaskı Resim) ödülünü kazandı.

Boya resimlerinde, geometrik yoruma uyarlanmış, daha çok da soyut biçim anlayışına göre oluşturulmuş büyük renk parçaları yer alır. Buna karşılık ağaç baskı resimlerinde, Doğu efsanelerini ve Anadolu mitolojisini simgesel anlatımlar halinde yorumlama çabası ağır basar.

Birbirini değişik açılardan, değişik doğrultularda kesen, ya da bir formun oluşumuna olanak veren çizgi ritmiyle, boyanın salt pentür değerini dışa vurmayı amaçlayan renksel bölmelerin mesajını, ortak bir payda altında toplayabilen bu resimler, bizim çağdaş sanatımızda 1950’li yıllarda etkinlik aşamasına varmış olan soyutçu biçim anlayışını, yeniden canlandırma girişimi olarak da tanımlanabilir.

Nail Payza’nın uzun sayılabilecek bir aradan sonra ölümünün 15. yılında yağlıboya ve baskı kompozisyonlarının yer aldığı eserleri 25 Mayıs – 19 Haziran tarihleri arasında Galeri Selvin’de sergileniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT