Nalân Türkeri - Töz

Tarihler: 18 Şubat 2012 Cumartesi ~ 24 Şubat 2012 Cuma

Yer: Aznavur Sanat Evi Sergi Salonu

Adres: İstiklal Cad. Aznavur Pasajı No:108 Kat.1 Beyoğlu/ İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 22 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2012 ~ Şub 24, 2012

Tekstil malzemelerini kullanarak, tuval üzerine yağlı boya ve karışık teknikle yaptığı resimlerle ilgi çeken Nalan Türkeri ikinci sergisini 18 Şubat Cumartesi günü Saat 18:00'de yapılacak açılış kokteyli ile "Aznavur Sanat Evi Sergi Salonu"nda açıyor.

İstiklal Cad. Aznavur Pasajı No:108 Kat:1 Galatasaray’daki Aznavur Sanat Evi Sergi Salonunda 18 - 24 Şubat 2012 tarihleri arasında hergün 11:00-23:00 saatleri arasında açık olacak sergi "TÖZ" ismini taşıyor.

Edebiyat alanında deneme, hikâye ve şiirleri bulunan Nalan Yurteri yazdığı şiirlerden bir seçkiyi kapsayan ‘’Sır Tutmayan Şiirler’’ adlı şiir kitabı 2011'de Camgöz Yayınevinden yayınlanmıştı.

1975 yılında İstanbul’da doğan Nalan Türkeri, ilk orta lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 15 yıl Tekstil sektöründe Stilist olarak çalıştı. Resim alanında İstasyon Sanat Akademisi’nde desen eğitimi aldı. Daha sonra Çekirdek Sanat Atölyesi’nde çalışmalarına devam etti. Nalan Türkeri 2007'de Aladoğan Art Galeryde Atölye Sergisine, 2009'da Çekirdek Sanat Galerisinde Dünya Kadınlar Gününde açılan 96 Sanatçı 96 Yapıt Sergisine, Ressamlar Derneği Sanatevinde Kadınım Sergisine, Ressamlar Derneği Sanatevinin Deniz Müzesinde açtığı Sergiye, 2010'da Ressamlar Derneği Sanatevi ile Dünya Çevre Günü Sergisine, 2011'de Ressamlar Derneği Sanatevi'nde Renklerle 2011 Sergisine, Artclub Galeryde Çizgi & Renk Plastik Sanatlar Sergisine, Yeşilçam Galası Dekor Sergisine, Genç Sanat Sanal Müze ile Tüyap 21. İstanbul Sanat Fuarına katıldı. 2011'de Ressamlar Derneğinde "SIRSIZ" adıyla başarılı bir sergi açan Nalan Türkeri muhtelif karma sergilere iştirak etti.

Töz

Kafamızın içinde yürüttüğümüz, kendimiz ile özel konuşmalar vardır. Sahibinden başka hiç kimsenin erişemediği özel bir alandır'' zihin''. Hiç kimse zihnimizi okuyamaz ve sadece ilettiklerimizi bilir. Fakat dış dünya ile ilgili bağlantılarımızda bir kimliğimiz var ve bu bizi dünyaya bağlayan bir ayna... Karşımıza çıkan yaşadığımız her şey, aidiyetlerimizi oluşturmakta yada değiştirmekte. İşte insanlık maceramız devam ettiği sürece, akla şu geliyor''Kişinin derin gerçekliği içinin gizinde yatar''.

Benimsediğimiz ne varsa ya da kim varsa bize yön veren, bizi ilerleten ya da durduran, doğarken belirlenen ve belki zamanı geldiğinde algılanıp açığa çıkan belki de ne olduğunu farketmeyip hep savaşa devam etmekte kaldığımız ama ebediyen süren ve değişmeyecek olan o giz diye adlandırdığım inanış bir taş gibi yatar içimizde. İşte bu inanış değişen durumlara karşı kalıcı olan, bağımsızca kendi içinde varolan içimizdeki ''TÖZ'' dür bir anlamda.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT