Nermin Er - Kapalı Kutu

Tarihler: 29 Nisan 2011 Cuma ~ 25 Mayıs 2011 Çarşamba

Yer: Galeri Nev

Adres: Beyoğlu. İstiklal Cad. Mısır Apt. No.163 K: 5 D: 18 Taksim İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 15 25

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2011 ~ May 25, 2011

Nermin Er’in üçüncü kişisel sergisi “Kapalı Kutu” yu 29 Nisan’da açılıyor.

1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü’nden mezun olan Nermin Er, hayalini kurduğu dünyaları kağıtla yaratarak, hayal gücümüzü mizahla harmanlayarak yeni dünyaları keşfediyor, gündelik hayattan alınma ya da düş dünyasından kopma “an” lar yaratıyor.

Ahu Antmen sanatçının çalışma yöntemini ve eserlerini tanımlarken şöyle diyor: “Nermin Er’i, zanaatla bağı olan ama maharet gösterisine kalkışmayan, eskinin gölge tiyatrolarını anımsatırken sonuçta bir sinema çocuğu olduğunu ya da ‘manzara’ üretirken doğayı her kent insanı gibi zihninde ancak hayali bir atmosfer gibi taşıdığını ortaya koyan çağdaş bir gelenek yorumcusu olarak niteledirebiliriz.”

Nermin Er`in el becerisi, hayalgücü, mizah ve romantizmi birleştiren işlerinde masalsı bir dünyadan kareler görüyoruz. Sanatçının, düz beyaz kağıtları keserek ve kolajlayarak oluşturduğu kompozisyonlar, fonu doğa manzaraları ve kahramanları hayvanlar olan hayali sahnelerden oluşuyor.

Çocukluğumuzun masal kitaplarından hatırladıklarımıza benzer bu sahnelerde, doğa, bir tür anlatım sembolüne dönüşüyor. Kent yaşamının izlerinden uzak, neredeyse düşsel bir kaçış imkanı sunan bu işler, aslen, sanatçının sinema ve animasyondan ödünç aldığı bir estetik boyut barındırıyor. İşler, sinema, televizyon ve dijital medya çağının görsel dilini oluşturan ``hareketli imge`` düzenini devralıyor. Bir animasyon filminin sekansından koparılmış birer kare izlenimi veren görüntülerde, anlatımın izleyicinin zihninde oluşması bekleniyor.

Başak Şenova ise Er’in yapıtlarıyla ilgili olarak şöyle demektedir: “...Nermin Er kağıtlarla iş yapıyor. Değişik dokularda kağıtları keserek, içlerinden parçalar eksilterek, ekleyerek, yapıştırarak küçük boyutlu kompozisyonlar üretiyor. Gündelik yaşamdan çıkardığı görsel alıntıları siluet biçiminde tanımladığı sinematografik sahnelerde birleştiriyor.

Nermin Er`in ince ayrıntılarla kurguladığı bu siluetler, tuhaf ama kentsel yaşam içinde bize tanıdık gelen durumları tasvir etmeye girişiyor. Animasyon türündeki üretimlerden ve altkültürel görselliklerden etkiler alan bu çalışmalar giderek kaotikleşen ve sürekli deforme biçimler sunan günümüz estetiğini minimal bir dil içinde yorumluyor.”

“Kapalı Kutu” 28 Mayıs tarihine kadar İstanbul Galeri Nev’de izlenebilir. Galeri Nev Pazar-Pazartesi hariç her gün 11:00-18:30 arası açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT