“NO:2”

Tarihler: 05 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 05 Haziran 2010 Cumartesi 5 Mayıs – 5 Haziran 2010

Yer: Çağdaş Sanat Sergisi

Adres: Beyoğlu, Galata, Hacı Ali Sk. No 2 D.3 İstanbul

Telefon: 0 212 251 16 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2010 ~ Haz 5, 2010

Bir zamanlar geniş bir aileye konut olan bu mekân ekonomik ve sosyal yaşamın merkezinde kentsel dönüşümün ve değişimin izlerini taşıyan bir kesit. Bu konak Musevi bir aile için mesken olarak inşa edildi. Birkaç kuşak orada yaşadılar. Sosyal ve ekonomik değişimler Galata’nın dokusunu değiştirirken, No:2’nin sakinleri de daha prestijli semtlere taşındılar. Burası küçük esnafa kaldı. Süreç içinde farklı kiracıları oldu. Tabelacı, terzi, matbaa… Her biri geride yaşanmışlıklarının izini bırakarak gittiler.

Yeni sahibi bu katı ardiye olarak kullanıyordu. Restore edeceğini öğrenen sanatçılar, izler kapanmadan, geçmiş bir kere daha örtülmeden önce burayı geçici bir sergi alanına dönüştürmek istediler.

5 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında, konağın geçici sakinleri olarak, daha önce yaşayanların yıktıklarını, eklediklerini, aşındırdıklarını yok etmeden, mekândan hareketle ürettikleri işleri sergileyecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT