Nur Ataibiş - İsimsiz IV

Tarihler: 08 Haziran 2011 Çarşamba ~ 30 Haziran 2011 Perşembe

Yer: Kare Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. Ada Apt. No: 22 K: 3 D: 9 Nişantaşı 34365 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 230 58 91

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 8, 2011 ~ Haz 30, 2011

Özgün ve derinlikli çalışmalarıyla tanınan sanatçı Nur Ataibiş; iktidar, şiddet, sürgün edilme, yabancılaşma gibi kavramlara doğru çıktığı içsel yolculuğunu ortaya koyduğu eserlerini “İsimsiz IV” başlıklı sergisinde sunuyor! Sanatçının, tuval üzerine çalışmalarına eşlik eden bir enstalasyona da yer verdiği 9. kişisel sergisi; 8 – 30 Haziran 2011 tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

1999 yılından bu yana çok sayıda kişisel ve karma sergiye imza atan sanatçı Nur Ataibiş; “İsimsiz IV” başlıklı 9. kişisel sergisinde kullandığı yuvarlak tuvaller ile zamanın döngüselliğini, insanın en büyük arzusu olan tamamlanmışlığı ve insanlığın bir türlü kıramadığı şiddet çemberini vurguluyor. Çalışmalarında bilinçdışını kışkırtan, kendi insanlığımızla yüzleşmemizi bekleyen bir doğa bulduğunu belirten Nur Ataibiş; isimsiz eserlerinde, durgunluk ve hareketi, çığlık ve sessizliği, geçmişi ve şimdiyi, kabukları ve kabuksuzluğu, her şeyi ve hiçbir şeyi, yaşamın ve ölümün birlikteliğini araştırıyor.

Nişantaşı’nda bulunan Kare Sanat Galerisi’nde açılan “İsimsiz IV” başlıklı sergisinde yer alan eserlerini hazırlarken hem içsel, hem de fiziksel sürgün edilmişliği düşündüğünü belirten sanatçı; sürgün edilmenin sonucu yaşanan travmayı, güce tapmanın yarattığı korku ve yabancılaşmayı aşabilmenin tek çaresinin ancak ve ancak insanın kendi karanlık yanları ile yüzleşebilmesi olduğunu düşünüyor. “An”ın içindeki her şeyin, hiçbir şey olduğunu anlatan sanatçı; bilinçlenmiş insanın, hoyratça yok edişlere, şiddetin her türüne karşı çıkabilmesi, dünyayı yeniden yaşanılabilir kılmanın çarelerini arayabilmesi için narsisizminden kurtularak arınması gerektiğini düşünüyor.

Sanata olan tutkusunu keşfedince, eğitimine kendi yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda yön vererek çeşitli hocalardan felsefe, dinler tarihi, mitoloji, sanat tarihi, psikoloji dersleri alan, bu konularda çeşitli seminer ve çalıştaylara katılan Nur Ataibiş; 1991-1994 yılları arasında Kasım Koçak Atölyesi’nde temel sanat eğitimi aldı. UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi olan sanatçı, çalışmalarına İstanbul’da, 1994 yılında kurduğu atölyesinde devam ediyor.

Nur Ataibiş’in “İsimsiz IV” başlıklı sergisi; 8 – 30 Haziran 2011 tarihlerinde, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 11:00-19:00 saatleri arasında Kare Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT