Nur Ataibiş “ Vesaire”

Tarihler: 25 Mart 2010 Perşembe ~ 17 Nisan 2010 Cumartesi 25 Mart- 17 Nisan 2010

Yer: Dem-art Sanat Galerisi’nde

Adres: dem-art Sanat Galerisi, Sahilyolu Engin Apt. no: 79/B Arnavutköy- İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 287 78 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2010 ~ Nis 17, 2010
Her şeyi ve hiçbir şeyi, yaşamın ve ölümün birlikteliğini hissettiren bir sergi !..

“…vesaire” sergisinin oluşum sürecinin diğer sergilerinkine eklendiğini ifade eden Nur Ataibiş, “Uzunca bir süredir bir ayağım iç, diğeri ise dış dünyada iken bu iki dünyanın uzlaşı içinde var olmaları idi uğraşım. Bu işlerde hem içsel, hem de fiziksel sürgün edilmişliği çok düşündüm çalışırken. Her şeyi ve hiçbir şeyi, yaşamın ve ölümün birlikteliğini hissettim…” diyor.

Çalışmalarında kum, çimento, muslukçu keteni, sprey boya, kâğıt, gazete gibi malzemeleri tercih eden ATAİBİŞ, bu sergide sadece tuval üzerine çalıştı. , dönüşümü, döngüyü, insanın en büyük arzusu olan tamamlanmışlığı ve insanlığın bir türlü kıramadığı şiddet çemberini vurgulamak için daire formlar da kullandı.

Nur Ataibiş’ın “…vesaire” adını verdiği projesindeki işler için değerlendirme yapan Zeynep Sayın, şöyle yazdı; “….Kendi tarihini, kendi kayıt altına alınmışlığını aprelemişti Nur Ataibiş. Oldukça tuhaf bir hareketti: Tuval bir elekti şimdi, inşaat işçilerinin kullandığı kum eleği. Nur Ataibiş upuzun bir tarihi elekten geçirmekteydi. Çin’den Bizans’a, Anadolu’dan Boğaz’a uzanan bir bellek atlası, kültürel genetikte biriken tortu, görsel bilinçaltı. Burada kasnakla keten arasındaki gerginlik yoktu, gönderinde sallanan bir bayrak gibi tuval, soluk almasında, aynı anda içbükeye ve dışbükeye salınmasında hiçbir zahmet, çaba, oyun yoktu, her şey kendiliğinden olmuştu. Yıldız kayması gibi bir etkiden diğerine süzülüp kaymaktaydı. Bir şeyi, herhangi bir şeyi karşısına almıyor, hiçbir şeye özenmiyor, hiçbir şeye öykünmüyor, izi sürerken bırakıyor, atölyenin içinden doğanın hareketini izliyordu…” (Sergi katalogundan alıntı)

Dem-art Sanat Galerisi’nde, 25 Mart Perşembe günü saat 18:00’de açılışı yapılacak olan sergi Pazar hariç diğer günlerde, 11:00-18:30 saatleri arasında 17 Nisan’a kadar izlemeye açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT