O Küçük Köy - Nazlı Eda Noyan

Tarihler: 08 Aralık 2010 Çarşamba ~ 31 Aralık 2010 Cuma

Yer: CDA Projects

Adres: İstiklal Cad. No:163 Mısır Apt. Kat:2 D:5, Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14 - 251 12 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 8, 2010 ~ Ara 31, 2010
‘’O küçük bir köy eviydi, uzak ücra yerde İçimde kanar gibi bin dert katar derde...’’ Nazlı Eda Noyan dijital baskılardan ve bir video-animasyondan oluşan son sergisi ‘O Küçük Köy’ ile bir köyün hikayesini anlatıyor. Bu köyde yaşayanların bir aile albümü. O köyün belleğinde yer edenler: İliklenen düğmeler, ceketler, kravatlar, rozetler, gözlükler, bayraklar, eller, aşıklar, canavarlar, adamlar, adamlar, adamlar, adamlar, kadınlar. Burası yaşayan, çoktan ölmüş, ürküten, özlem duyulan, uzakta ve yakında, eğlenceli ve karanlık bir yer. Noyan’ın kontrol edemediği bir dünya serili albümünde; yüklü. Ne yok ki: Erkeklerin yapıştığı mabude kadın, baştan çıkaran, çıkarılanlar, politikacılar, askerler, bürokratlar, aristokratlar, protestocular, köyün hocası, dua edenler, cenaze töreni, plaket sunumu... Kimi yerde bir portre birey olarak kendini açığa çıkartıyor, kimi yerde de kimliğini yitirmiş toplum tanımlanması zor bir örüntü oluşuyor, keşfe açık. Hüzün dolu bir şarkı Nazlı Eda Noyan’ın belleğine sızıyor. Belleğindeki imgelerle beslenerek yeniden biçimleniyor ve kendi aile albümünü oluşturuyor. Bu albüm bir köyün hikayesini anlatmaya başlıyor. Yaşanmışlık ve özlem duygusuyla yoğrulan bu ailenin sırları albümünün fotoğraflarında gizli. Sanatçının ‘O Küçük Köy’ sergisi 19 deseniyle, desenlerinden aldığı 7 detay ve bir animasyon film, gerçeklerle çizginin içiçe geçtiği bir hüznün öyküsünü anlatıyor. Görsel tadın, hüznün burukluğunu alıp götürdüğü bu sergide, bir sanatçının iç dünyasından süzülen bir tarihle başbaşa kalıyoruz. Nazlı Eda Noyan`ın "O Küçükköy" adlı sergisi 8-31 Aralık tarihleri arasında Mısır Apartmanı CDA-PROJECTS galeride görülebilir .

Nazlı Eda Noyan Hakkında

İzmir’de doğdu. Sırasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Florida Üniversitesinden burslu olarak grafik tasarım alanında lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. Türk melodram afişleri ve sosyal içerikli grafik tasarım üzerine yüksek lisans tezleri bulunmaktadır. UNICEF Gana’da tasarımcı stajyer olarak çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde sanat tarihi dalında Türk sinemasında film jenerikleri tarihi konulu tezi ile doktor ünvanını aldı. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesinde Yard. Doç. Dr. olarak görev almaktadır. Farklı dergi ve kitaplarda serbest illustratör, tasarımcı ve yazar olarak çalışmaktadır. Sanat ve tasarım geçmişi kent yaşamına dair sosyal konular ve etkileşimli grafik mecra araştırmalarına vurgu yapan çeşitli biçim ve içerikten oluşur. Aynı zamanda ödüllü, ulusal ve uluslararası festival ve sergilerde gösterilmiş animasyon ve video çalışmaları vardır. Son yıllarda işlerinin büyük bir bölümü sosyal temalı projelerden kişisel temalı olanlara kaymıştır. Grafik tasarım üzerine araştırmalarına, farklı mecralarda sanat ve tasarım çalışmalarına devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT