Oğuz Aral - Gerekli Taramalar

Tarihler: 15 Mayıs 2011 Pazar ~ 25 Mayıs 2011 Çarşamba

Yer: Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası

Adres: Boğazkesen Cad. Defterdar Yokuşu No: 2 Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 16 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2011 ~ May 25, 2011

Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Mizah Festivali, 12–15 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek geniş kapsamlı programında; aralarında “Leman Dergisi Kapakları” ve “Penguen Dergisi Posterleri” sergilerinin de bulunduğu birçok sergiye yer verecek! Festivalin en önemli sergisi ise; açılışı büyük ustanın doğum günü olan 15 Mayıs Pazar günü saat 17:30’da Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası’nda gerçekleşecek “Oğuz Aral - Gerekli Taramalar” sergisi!

Küratörlüğünü Turgut Yüksel’in üstlendiği sergide; Oğuz Aral’ın Gırgır ve diğer yayınlar için yaptığı çizimlerin orijinalleri, yağlı boya tabloları, kitap kapakları, eskiz defterleri yer alacak. Sergide ayrıca, usta sanatçının diğer ilgi alanlarından müzik, pandomim, güreş, boksla ilgili notlarıyla yemek tariflerinin bulunduğu not defterleri, yaşamının değişik dönemlerinde çekilen fotoğrafları ve gözlük, çizim takımı, çakı, sigara ağızlık, kalem gibi kişisel eşyaları mizah severlerle buluşacak.

Gırgır’ın piyasaya çıktığı gün olan Cuma gününden başlayarak kurgulanan “Oğuz Aral - Gerekli Taramalar” sergisi; ziyaretçilerine ilk olarak Gırgır’ın ön ve arka kapaklarını sunacak. Sergi; Aral’ın kendi hayatına ait dokümanların bulunduğu Cumartesi - Pazar bölümünün ardından, Gırgır’ın yeniden çalışma günü Pazartesi bölümünde, sanatçının Gırgır için yaptığı diğer çizimler ile devam edecek.

Oğuz Aral’ın son kimliğinde yazan doğum günü olan 15 Mayıs tarihinde açılacak sergi; 25 Mayıs 2011 tarihine dek Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası’nda ziyarete açık olacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle, Hayalgücü Organizasyon tarafından düzenlenen Uluslararası Mizah Festivali kapsamında birçok önemli sergi gerçekleşecek. Karikatürcüler Derneği’nin “Nasreddin Hoca” ve “Türkiye Karikatürü” başlıklı sergilerinin yanı sıra; “Yabancı Karikatürcüler”, “Leman Dergisi Kapakları”, “Penguen Dergisi Posterleri”, “Cemil Cahit Yavuz” gibi sergiler mizah severlerle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT