Olça Tansuk - Ayşe Domeniconi - Cin İşi Peri İşi Bunu Bilen İki Kişi

Tarihler: 07 Ekim 2010 Perşembe ~ 22 Ekim 2010 Cuma

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Ağakülhanı Sok. 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 91 63

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2010 ~ Eki 22, 2010

Olça Tansuk - Ayşe Domeniconi - Cin İşi Peri İşi Bunu Bilen İki Kişi

Tansuk ve Ayşe, bundan 7 yıl önce, Berlin`de tanıştılar. İstanbullu cam ve mozaik sanatçısı Tansuk, Berlin Charlottenburg`da misafir sanatçı olarak bulunuyordu ve aynaları kumlayarak yarattığı grafikleriyle büyük ilgi ve beğeni kazandı. Berlin`de yaşayan ressam Ayşe Domeniconi ile ılık bir Berlin gecesinde şarkılar söyleyip danslar ederek başlattıkları dostluk, yoğun bir sanat alış verişine gebeydi.

Tansuk Ayşe`nin Berlin Kreuzberg`deki atölyesini ziyaret etti, Ayşe Tansuk`un o zamanlar Galata kulesi dibindeki Atölyesi`ne geldi ve Tansuk`tan kumlama tekniğini ögrenmeye başladı. Tansuk`ta Ayşe`nin resim ve grafik calışmaları ile ilgilendi ve birlikte çeşitli baskı tekniklerini denediler.
İki dost, iki ayrı kentte yaşamalarına rağmen İstanbul-Berlin köprüsünü hep açık tuttular, yeni ürettikleri işleri mail yoluyla paylaştılar.Yaşam,sanat,varoluş,ask üstüne konuştular.

Galeri Artist Cukurcuma`da, Olça Tansuk ve Ayşe Domeniconi`nin ilk ortak sergileri gerçekleşecek. Resim ağırlıklı sergimizde kumlama aynalarımızdan da örnekler görebileceksiniz.

AYŞE DOMENİCONİ
1952`de İzmir`de doğan Ayşe Domeniconi, Ankara Koleji`nden mezun olduktan sonra Berlin`e gitti ve film ve televizyon tekniği öğrenimi gördü. Türkiye`ye gelerek bir süre İstanbul Televizyonu`nda prodüksiyon görevlisi olarak çalıştı.

1980`de Berlin`e dönen sanatçı Berlin Julius Hebing resim okulunu bitirdi.Pek çok saydam renk katından oluşan güçlü renkli, soyutla figürativ arasında özgürce oynayan kendine özgü bir stil geliştirdi. Yağlı boya ve akrilik ,pastel ve suluboya ile çalıştı. Uzun yıllar renkli Gravür (bakır baskı) tekniğini uyguladı. Bunu çeşitli diğer baskı yöntemleri izledi. Ayna ve camı kumlayarakta pek çok yapıt üretti. Renkli saydam kağıt ve gaz beziyle yerleştirmeler yaptı. Çalışmalarını Berlin Kreuzberg`deki atölyesinde sürdüren Domeniconi, Berlin,Münih,Rostok,Bremen,İstanbul,İzmir,Ankara,Gümüşlük`te pek çok kişisel sergi açtı. Berlin Übereck-Art Sanat Şenliği`nin kurucularındandır.

OLÇA TANSUK
1978`de İstanbul`da doğan Olça Tansuk, İzmir Buca Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve ardından Marmara Üniv. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam bölümünü 2002 yılında bitirdi. Çeşitli kurumlarda sanat eğitmenliği ve Cam alanında ise tasarımla ilgili çalışmalarına Cam fabrikası ve çeşitli atölyelerde devam etti.

Camın büyülü doğasında cam mozaik ile kumlama tekniğini uygulayarak aynalar ve ışıklardan oluşan çeşitli tasarımlar geliştirdi.İstanbul, Almanya, Hindistan ve Yunanistan`da yaratıcı atölye çalışmaları, sanat festivalleri ve Sergilere katıldı. Müzik ve Sanat Festivali organizasyonu, kişisel ve karma sergiler, çocuk ve yetişkinlere yönelik Yaratıcı Atölye çalışmaları ve çeşitli sanat projeleri yapmaya ve uygulamaya devam etmektedir. Yaratıcı ifade kapsamında ise uzun bir süredir ilgi alanı olan Çağdaş Dans Atölyelerine ve Festivallere katılarak çeşitli performanslar ve oluşumlar içinde yer aldı.
www.artistcukurcuma.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT