Osmanlıların Paris’i

Tarihler: 14 Ekim 2008 Salı ~ 31 Aralık 2008 Çarşamba

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2008 ~ Ara 31, 2008
“Osmanlıların Paris’i” sergisi OBM’de
Osmanlı Bankası Müzesi, 14 Ekim 2008’den itibaren, 1908 ihtilalinin yüzüncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve Paris’te yaşayan Osmanlıların hayatını konu alan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Edhem Eldem’in, François Georgeon ile birlikte geliştirdikleri bir fikre dayanarak hazırladığı ve küratörlüğünü üstlendiği “Osmanlıların Paris’i” sergisi, ihtilalin zeminini hazırlayan kültürel ve ideolojik bağlamı incelemek isteğiyle, Paris’te sürgünde yaşayan Osmanlıların hayatını gözler önüne seriyor.

Sergi, ihtilalin Osmanlı siyasi hayatı üzerindeki etkilerini vurgulayan diğer 100. yıl çalışmalarının aksine, tamamen Paris’e odaklanıyor ve medeniyetin merkezi sayılan şehrin, 19. yüzyıl zihniyetindeki önemini ortaya koymayı amaçlıyor. Edhem Eldem sergide, Paris’in yoğun sembolizminin ve bu medeniyet ilkelerini kendi ülkelerinde uygulayan birçok ilerici Osmanlı’nın üzerindeki etkisinin yanı sıra; şehrin karanlık yüzüne, bir günah ve yozluk yeri olarak kazandığı şöhrete dayalı korkulara da dikkat çekiyor.

Sergi, Fransız polisinin raporlarından da yararlanarak, birçok defa kendi arzularıyla sürgüne gitmiş olan bu insanların Paris’te nerede ve nasıl yaşadığını ortaya koyuyor, 1908 ihtilalinin Fransız basını tarafından nasıl yansıtıldığını ele alıyor. 31 Aralık’a kadar gezilebilen sergiye, François Georgeon tarafından gerçekleştirilen “Jön Türklerin Paris’i” başlıklı 45 dakikalık belgesel eşlik ediyor.
www.obmuze.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT