Otantik Grup Sergisi ´Rafet Ekiz Anısına´

Tarihler: 11 Kasım 2010 Perşembe ~ 15 Aralık 2010 Çarşamba

Yer: Teşvikiye Sanat Galerisi

Adres: Akkavak Sok. Demet Apt. No: 4A Nişantaşı / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 241 65 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2010 ~ Ara 15, 2010

1980’lerin Türk sanat ortamında figüratif resim tarzını benimsemiş olmalarıyla dikkat çeken “Otantik Grup”un 6 sanatçısı Argun Okumuşoğlu, Doğan Paksoy, Mahir Güven, Rafet Ekiz, Resul Aytemür ve Şahin Paksoy, uzun bir aradan sonra, 9 Kasım 2010 tarihinde Teşvikiye Sanat Galerisi’nde tekrar bir araya geliyor.

Türk sanatının en önemli sanat eleştirmeni Sezer Tansuğ, 80’lerde birlikte sergiler açan ve ortak bir tavır içerisinde hareket eden Argun Okumuşoğlu, Doğan Paksoy, Mahir Güven, Mevlüt Akyıldız, Rafet Ekiz, Resul Aytemür ve Şahin Paksoy’u yazılarında “Otantik Grup” olarak tanımlamış ve onlar için 27 Nisan 1988 yılında Güneş Gazetesi’nde “Otantik Grup’a Kuramsal Temel” adlı bir yazı kaleme almıştır. Tansuğ, sözkonusu yazıda bu grubu oluşturan sanatçıların çağdaş kent ortamının ruhsal gerçeklerini irdeleyen bir yaşantıyı paylaştığını ve yabancılaşma sorunlarına eğildiklerini dile getirmiştir.

Otantik Grup’un üyelerinin o yıllardan bugüne sanatında ne gibi bir değişimler olduğunu görmek adına önem taşıyan bugünki sergi, gün geçtikçe daha az görmeye alıştığımız pentüre dayalı figüratif resmin çağdaş Türk sanat ortamında ne denli özgün bir yere konumlandığını görmek açısından önem taşıyor. Sergi 15 Aralık 2010 tarihine kadar izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT