Ottoman Tulip Metin Asağ Lale Sergisi

Tarihler: 28 Nisan 2011 Perşembe ~ 20 Mayıs 2011 Cuma

Yer: Toprak Sanat Galerisi

Adres: City’s Alışveriş Merkezi Kat:5 (R Katı) Nişantaşı – İstanbul İstanbul

Telefon: 0533 312 21 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 28, 2011 ~ May 20, 2011

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 6.sı gerçekleştirilen ‘İstanbul Lale Festivali’ kapsamında Nişantaşı City’s’de Toprak Sanat Galerisi ünlü ressam Metin Asağ’ının Ottaman Tulip temalı resim sergisi sanatseverler ile buluştu.

Ev sahipliğini Cengiz Karavan & Ayfer Toprak çiftinin yaptığı sergiye iş,sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim katıldı.Sergiyi gezen ünlü isimler arasında Türkan Sabancı,Melisa Tapan,Julide Önengil,Neslihan Kozanoğlu Fulya Gündoğdu,Neşe Sert,Nuran Erçil,Canan Göztepe,Aysel Akçen,Nuray Fenercioğlu,Berna Ceylan,Ebru-Haluk Sanver,Ömer-Ayla Toprak,Defne Zengin,Vural-Meral İkizler,Emre Ertürk,Zeynep Germen,Ali Atıf Bir,İlhan Gülay da vardı. Yoğun katılımın olduğu resim sergisinde eserler büyük beğeni topladı Büyükşehirden Tulin Ersöz’ün konuşmasıyla başlayan davette konuklar Lale desenli tablolara ve renklerine hayran kaldı

Ünlü ressamın resimlerinin yer aldığı Ottoman Tulip temalı sergi, 6. Uluslararası İstanbul Lale Festivali çerçevesinde 20 Mayıs´a kadar devam edecek.

Sergileri yurt içi ve yurt dışında büyük kitleler tarafından beğeniyle izlenen Türk resim sanatının önemli isimlerinden, METİN ASAĞ; Osmanlı’da Lale ile Anadoluda Lalenin, içsel,biçimsel,görsel kavramlarını içeriklendirebilecek sergi konseptinde lalenin İslam kültürü ile birlikte oluşturduğu cazibeye dikkat cekiyor.Türkiye’yi sanat ile tanıtım projeleri kapsamında eserleri bazı Avrupa ülkelerinde İtalya,Yunanistan,İngiltere,Fransa yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri,Hindistan,Yeni Zelanda,Birleşik Arap Emirliği,Mısır,Rusya ve Kanada’da özel koleksiyon ve galerilerde yer alan Asağ,tablolarını Türk İslam sanatları,Anadolu Medeniyetleri,Mezopotamya ,Ayasofya,Bizans ve Roma gibi doğu-batı uygarlıklarını içine alan temalar ışığında yapmaktadır.

Sergide tual üzeri yağlıboya, tekniğinden oluşan çeşitli ebatlarda ortalama 50 adet eser yer alacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT