Oya Sabahlar -AŞK, Görür

Tarihler: 10 Nisan 2013 Çarşamba ~ 01 Mayıs 2013 Çarşamba

Yer: Gama Galeri

Adres: Turnacıbaşı sok. No:21 Beyoglu Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 69 22

Web: http://http://www.gamagallery.com

E Posta: info@gamagallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2013 ~ May 1, 2013

Tüm sanat oluşumlarının sergilerine ev sahipliği yapan GAMA Art Gallery, evrendeki ilişkiler bütününü eserlerinde işleyen Heykel sanatçısı Oya Sabahlar’ın eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Oya Sabahlar, ahşap, bakır, taş, bronz döküm ve çamur gibi pek çok malzemeyi kullanarak evrendeki ilişkiler bütününü eserlerinde işlemektedir. Belli bir zaman ve mekan içinde birbirleriyle nedensellik bağlarıyla bağlı olan bu ilişkiler bütünündeki döngü sanatçının esin kaynağını oluşturmaktadır.

Bu döngü bir meyvenin aslının tohum, bir tohumun aslının meyve; meyvenin kendisine hayat verenin bir ağaç, ağaca hayat verenin de yine bir tohum olması gibi çok saf, doğal ve hayata dair bir döngüdür. Sanatçının eserlerinde hayata dair bu saf döngüye duyulan aşk vucüt bulmuştur.

Sanatçı,”yaşamın daha hiçbir soluğunun olmadığı o en derinlerde yol bulma” isteğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarını İstanbul’da kendi atölyesinde sürdürmektedir.

Oya Sabahlar, 1966 yılında Adana’da doğdu. 1991 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimi süresince çalışmalarını Tamer Başoğlu atölyesinde gerçekleştirdi. Pek çok karma sergide yer aldıktan sonra 2010 yılında ilk kişisel sergisini açtı.

Şule Altıntaş’ın yönetmenliğini yaptığı Oya Sabahlar’ın ‘’AŞK, görür’’ adlı kişisel sergisini, 5 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında pazar ve pazartesi hariç her gün 11:00- 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT