Ozan Oganer - Transparan

Tarihler: 03 Mayıs 2011 Salı ~ 29 Mayıs 2011 Pazar

Yer: İlayda Sanat Galerisi

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2011 ~ May 29, 2011

İlayda Sanat Galerisi 3 – 29 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ozan Oganer` in kişisel heykel sergisine ev sahipliği yapacaktır.

İlayda Sanat’da gerçekleşecek “Transparan” adlı ilk kişisel sergisinde Oganer, heykellerini geleneksel Türk el sanatlarında önemli bir yer teşkil eden dantel, iğne oyası gibi yapım süreci meşaketli ve kadınların el izlerini taşıyan dokoratif bir malzemeyi bronza, ahşaba, kile tercih ederek oluşturuyor.

Bu anlamda Oganer’in işlerini meydana getirişi iki aşamadan oluşuyor. Heykeli yapılacak objenin seçimi, objenin formuna bağlı olarak seçilecek dantel ve dantellerin üretimi. Türk toplumunda sosyo-kültürel hayatta önemli bir yer tutan, geleneksel bir algıya sahip ve sembolik anlamlar taşıyan dantel ve motifleri Ozan Oganer’ in heykellerinde farklı bir algı yaratıyor.

Ozan Oganer, “Transparan” adlı sergisinde yer alacak genç kadın heykellerini dantelden inşaa ediyor. Kadınsılığın, üretimin, emeğin, genç kızlığın, bekaretin, çeyizin simgesi olan dantel, Ozan Oganer’ in heykellerinde kadının ruhunu örten ama bedenini görünür kılan bir örtüye dönüşüyor.

Dantelin hem örten, hem de görünür kılan ironik yapısı işlere hem teknik açıdan hem de kavramsal açıdan ironik bir dil kazandırıyor. Heykellerdeki kadın figürleri çekici, davetkar, flörtöz, seksi pozlara sahipken, malzeme gelenekselciliğe, bekarete göndermeler yapıyor. Oganer, işlerindeki bu tavrın, günümüz genç kadının toplumsal rolünü ifade ettiğini belirtiyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli heykel projeleri gerçekleştiren Ozan Oganer’in “Mol” adlı heykeli İstanbul Modern’in koleksiyonuna girmiştir.

Ozan Oganer’ in son dönem eserleri 29 Mayıs 2011’e kadar İlayda Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT