Ozan Türkkan 'Fractum Regnum'

Ozan Türkkan 'Fractum Regnum'

Tarihler: 03 Aralık 2016 Cumartesi ~ 31 Aralık 2016 Cumartesi Saat 10:00 - 19:00

Yer: Art On İstanbul

Adres: Meşrutiyet Cad. Bilsar Binası No: 90A, Şişhane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 259 1543

Web: http://www.artonistanbul.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2016 ~ Ara 31, 2016

Art On İstanbul, çalışmalarını Paris, Barselona ve İstanbul’da yürüten yeni medya sanatçısı Ozan Türkkan’ın “Fractum Regnum” adlı sergisi 3 – 31 Aralık tarihleri arasında izleyiciyle buluşturuyor.

Deneysel medya ve dijital sanatlar alanında özellikle bilgisayarla yaratılmış çalışmalara ve görüntülere yoğunlaşan Ozan Türkkan; sanal gerçeklik enstalasyonu, holografik ve algı ile oynadığı ışık frekansına dayalı enstalasyonların yanı sıra fraktal geometri araştırmalarının ürünü olan jeneratif videolar ve 3D Lenticular baskı işlerini paylaşıyor. Eser, mekân ve izleyici ilişkisinin farklı bir boyut kazandığı bu sergide, sanatçı izleyiciyi soyut dünyaya taşırken kendi biricik haline döndürmeyi hedefliyor ve deneyim halinin önemini vurguluyor.

“Fractum Regnum” fikri, sanatçının uzun süredir yürüttüğü kutsal geometri, fraktal geometri, doğanın algoritması ve bunun insan bilincine yansımaları üzerine araştırmalarının ürünü olarak ortaya çıkıyor. Varoluşun geçici doğasının yansıması, evrensel varlığın materyal ve bilinç olarak bir formdan başka bir forma dönüşümleri Türkkan’ın işlerinde somutlaşıyor.

Subtle isimli, tüm bir odayı işgal eden görsel-işitsel holografik enstalasyonunda sanatçı, doğadaki fraktal yapılardan esinlenerek mekân içinde değişen ve evrilen organik bir canlı yaratıyor, bu görüntüye eklenen 3D baskılarla beraber, izleyici algısını farklı boyutlara taşıyor.

VR (sanal gerçeklik) enstalasyonu Substance, dış dünya ve mekânla olan ilişkiyi soyutluyor. İzleyiciyi en tanıdık olan ama mevcut bilinçle deneyimleyemediği için bir o kadar uzak “öz”üne götürüyor, kendi iç dünyasıyla tek başına yüzleşmeye sürüklüyor.

Galeri mekânını alışılmadık bir şekilde bölerek oluşturduğu ışığa dayalı enstalasyonu algıyla oynayarak gördüğümüzden farklı bir mekân ve zaman gerçekliğiyle karşı karşıya bırakıyor.

İzleyiciyi şaşırtıcı deneyimlere çağıran “Fractum Regnum” sergisi 31 Aralık Cumartesi gününe kadar Art On İstanbul’da görülebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT