Özdemir Altan - Don Kişot’un Soyağaçları

Tarihler: 17 Ekim 2012 Çarşamba ~ 04 Kasım 2012 Pazar

Yer: 44A Sanat Galerisi

Adres: Ahmet Fetgari Sok. 44/A Tesvikiye 34365 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 33 80 - 0533 421 35 44

Faks: 0212 233 33 79

Web: http://http://www.44a.com.tr

E Posta: info@44a.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 17, 2012 ~ Kas 4, 2012

Özdemir Altan’ın “Don Kişot” serisindeki yapıtları, hem sanatçının geçmişteki sanat anlayışıyla, hem de bugün, geldiği noktadaki bitmek tükenmek bilmeyen üretkenliğinin göstergelerini ortaya koyması açısından önemli. İlk defa ileri sürdüğü soyağaçları konusu, bilindiği üzere 1990’da ele alınmaya başlanmıştır. Bu soyağaçlarında gizemli ve simgesel duran bütün işaretler dünyası, 2000’li yıllarda gizemli ve simgesel olmaktan çıkarılarak, bizzat yapıt serilerinin adı ve romantik vurgulamalar bağlamında bir ekspresyonist duyarlığın peşinden gitmeye başladı. Öncelikle belirtmek gerekir ki, “Don Kişot” serisindeki tüm yapıtlar, söz konusu böyle bir duyarlığın temsilini üstlenir.

1990’ dan itibaren ele alınan soyağaçlarındaki göstergelerden sadece biri olan ve sıkça sanatçı tarafından vurgulanan “İch bin Maler (Ressamım)” işareti, “Don Kişot” resimlerinde değiştirilerek “İch bin nicht (Ben değilim)” vurgusuna yönelmesi, bir şeyin dönüştüğüne dair bir işaret, dahası bir önem noktasına (wichtiger punkt) ulaşan değişim anlamına gelir: Resimlerindeki simgesel özne sanatçısının kendisiyken, şimdi kendisi değil, dolayısıyla “Don Kişot” serisinde olduğu gibi Don Kişot’tur. Resim sanatında yapıtlar aracılığıyla ele alınmak istenen bu dönüşüm, dolayısıyla konunun çağdaş Türkiye resminin simgesel yer değiştirmeler bağlamıyla olan ilgisi açısından Özdemir Altan’ın Don Kişot resimlerinin de içinde olduğu ortalama 2004’ten sonraki farklılaşan süreci, izleyiciye gene büyük heyecanlar ve dolayısıyla katkılar sunmaya devam etmektedir.

Türk resminin önemli temsilcilerinden Özdemir Altan’ın “Don Kişot’un Soyağaçları” adlı sergisi 4 Ekim – 4 Kasım 2012 tarihleri arasında 44a sanat galerisinde izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT