Özlem Özkan - Dönüşüm

Tarihler: 10 Şubat 2012 Cuma ~ 12 Mart 2012 Pazartesi

Yer: Tem Sanat Galerisi

Adres: Vali Konağı Cad., Prof. Dr. Orhan Ersek Sok. 14/2, Nişantaşı 34365, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 247 08 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 10, 2012 ~ Mar 12, 2012

1974 yılında İstanbul’da doğan Özlem Özkan’ın resimleri 10 Şubat – 12 Mart 2012 tarihleri arasında Nişantaşı Tem Sanat Galerisi’nde sergileniyor. 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde lisans, 2002 yılında aynı bölümde Yüksek Lisans, 2009 yılında ise Sanatta Yeterlik programını tamamlayan sanatçı, 2003 yılından bu yana aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesidir.

Resimlerinin konusunu günlük yaşantının bizi sarıp sarmalayan atmosferinden ve çoğu zaman farkına varamadığımız ayrıntılarından edinen Özlem Özkan, süratli kentleşmenin gün geçtikçe görünmez kıldığı doğaya dair kimi imgeleri, kişisel deneyimin bellekte bıraktığı izleriyle bir araya getiriyor.

Git gide kendine yeni alanlar açarak genişleyen kent yaşantısının sürekli ve bitimsiz dönüşümünün parçası haline gelen büyük sitelere, uydu kentlere, şehir içinde şehirlere ait gazete ilanlarını, broşürleri, afişleri çıkış noktası olarak alan sanatçı, imgeleri birer karşıtlık olarak tuvaline yansıtarak kimi zaman uyumsuzluğu uyuma, kimi zaman ise uyumu çelişkiye dönüştürüyor. Resimlerde kurulan alternatif mekânlarda içi boş evler ve haritaların sınır çizgileriyle, doğaya ait parçalar bir araya getirilerek bir zıtlık oluşturuluyor.

Özlem Özkan’ın ikinci kişisel sergisi olan “Dönüşüm”, kentin devasa dönüşümünü imlemenin yanı sıra, sanatçının bir önceki kişisel sergisi olan “Sınırlar – Sığınaklar”da resmettiği kişisel kaçış alanlarının dönüştürülmesine de göndermede bulunuyor. Dönüşüm, sadece kente, kentsel gündelik yaşantıya dair bir değişimi değil aynı zamanda yeni biçim ve tekniklere açılan sanatsal bir dönüşümü de işaret ediyor.

Sergiyi galeride izleme olanağı bulamayanlar, Tem Sanat Galerisi’nin www.temartgallery.com adresinde devamlı güncel tutulan sayfalarında sergiye, galeri sanatçılarına ve geçmiş sergi arşivlerine ulaşabilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT