Paralel Diyar, bir duyu deneyim sahası

Tarihler: 05 Mayıs 2009 Salı ~ 30 Mayıs 2009 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Galeri

Adres: Boğazkesen Cad. No:76 Tophane / Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212.293.71.03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2009 ~ May 30, 2009
PARALEL DİYAR “bir duyu deneyim sahası”
ÇINAR ESLEK
5-30 MAYIS 2009

Çınar Eslek, geçen sene farkında olmadan yaşanan kişisel bir serüvene bir anlatı olmuş, “Farkında Değilim” adlı sergisi ardından, Paralel Diyar ile Pi Artworks` de. Paralel Diyar adlı sergi 5-30 Mayıs 2009 tarihleri arasında Pi Artworks Galeri 1ve 2` de yer alacaktır.

Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü 1997 mezunu Çınar Eslek, halen Marmara Universitesinde yüksek lisansına devam etmektedir. Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünü yaptığı Resim Heykel Müzesi, 25. Günümüz Sanatçıları sergisi başarı ödülünün sahibi olan sanatçı Istanbul`da yaşamakta, 2008 senesinden bugüne Pi Artworks ile calışmaktadır.

Çağdaş Türk resminde kendi bedeninden yola çıkarak bir imge olarak gövdenin, bir mekan olarak fiziksel bedenin imkanlarını araştıran ve ikisini resmin yanı sıra fotoğraf ve video gibi hareketli imajlarla çakıştıran Çınar Eslek, ikinci solo sergisinde izleyicinin gözlerine olduğu kadar bedenine de güvenmesi/mesi gerektiği çağrısında bulunuyor.

Çınar Eslek, Paralel Diyar adlı sergisinde yine beden ve mekan ilişkisinden hareket ediyor. Ancak bu kez gözün iktidarından mümkün olduğu kadar kaçarak bedeni ve onun algısını serbestleştirmeyi deniyor. Beden gözlerimizden bağımsız ne kadar var olabilir? Bu can alıcı soru çerçevesinde üretilen resim, video ve fotoğraflarıyla Eslek, bizi görsel bir olasılıklar alemine davet ediyor. Paralel Diyar, bir duyu deneyim sahası olarak izleyici tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Istanbul Modern` e yürüme mesafesinde` ki Pi Artworks Tophane, ana sahil caddesi ile İstiklal caddesini birleştiren Boğazkesen Caddesi üzerinde yer almaktadır. Pazar günu hariç hergün 10:30 - 19:30 arasinda açıktır. www.piartworks.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT