Pencere

Tarihler: 12 Mayıs 2009 Salı ~ 13 Haziran 2009 Cumartesi

Yer: Yetenek Sanat Merkezi

Adres: Halas sokak No: 26 Galatasaray-İstanbul İstanbul

Telefon: 0212- 244 17 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2009 ~ Haz 13, 2009
NEVESER AKSOY’UN PENCERESİNDEN “PENCERELER”E BAKIŞ
Neveser Aksoy’un, otuz yıldan beri üzerinde çalıştığı “Pencere” temasındaki son dönem resimleri Yetenek Sanat Merkezi’nde 12 Mayıs-13 Haziran 2009 tarihleri arasında izlenebilecek.

Sanatçıyı yaşadığı Paris ve İstanbul’da modern ve güzel cepheli binalara göre, daha çarpıcı bir şekilde geçmişten ve günümüzden izler taşıyan evlerin pencere ve duvarları etkiliyor.

Resimlerinde mavi, sarı, kırmızı gibi canlı renklerle boyanmış, ama solmuş, sıvaları dökülmüş, üzerine afişler yapıştırılmış, kalp desenleri ve grafitiler yazılmış, hatta kazınmış duvarlar, bunları örten beyaz boya lekeleri, camları kırılmış ya da boyanmış, kapatılmış pencereler izleniyor. Kafes ve renkli camlı eski ev pencerelerini de yorumlayan Neveser, pencerelere bazen bir pencerenin kafes aralığından baktığında, resimlerinde iç ve dış mekânlar kaynaşıyor.

Çerçevenin çeşitli pencere formlarını aldığı bazı yapıtlarda, sanatçının kare ya da dikdörtgen gibi geleneksel tablo konseptinin dışına çıktığı görülüyor. Yapıtlarında tahta, cam, kumaş, kâğıt ve kum gibi malzemeleri de kullanan Neveser’in sergisinde, tuval üzerine çalışmalarının yanı sıra camaltı resimleri ve “obje-pencere”leri de yer alıyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT