Pera Müzesi’nde gençlik rüzgarı; ‘Şimdiki Zamanlar’

Tarihler: 20 Temmuz 2011 Çarşamba ~ 02 Ağustos 2011 Salı

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65 34443 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 20, 2011 ~ Ağu 2, 2011

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010-2011 Öğrenci Projeleri Sergisi

Geride bıraktığı altı yıl boyunca, her yaz döneminde genç sanata ve sanatçılara ev sahipliği yaparak ülkemiz özel müzeciliğinde bir gelenek oluşturan Suna ve İnan Kıraç Pera Müzesi’nde 2011 yaz aylarında da gençlik rüzgarı esiyor. Her yaz mevsimi açtığı genç sanat sergileriyle geleceğin ustalarını ülkemiz ve uluslararası sanat çevreleriyle buluşturan ve yeni değerlere ışık tutan Pera Müzesi’nin bu yılki konuğu; Eskişehir’den tüm ülkemize ışık saçan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi.

“Şimdiki Zamanlar” başlıklı sergide yer alan, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resim, heykel, baskı, grafik, animasyon, seramik, cam ve iç mimarlık bölümü öğrencilerinden 111 genç sanatçının 82 yapıtı, sanatseverleri bugüne ve şimdi’ye davet eden bir çağrı niteliğinde.

İletişim olanaklarının aşırı uçlarında kendilerine ait bir dünyada yaşıyor görünen ama günlük yaşam gerçekliğini daha derinden hissetmekte olan gençlerin, kendi dünyalarını, kendi sorunlarını, malzeme, yöntem ve dil tercihlerini birbirinden bağımsız olarak seçen genç sanatçı ve tasarımcıların, yaşamla kurdukları estetik ilişkiye geniş bir yelpazede tanıklık edecek “Şimdiki Zamanlar” sergisi, hem şimdi’yi, hem şimdi varolan gerçekliği içeriyor.

Pera Müzesi’nin üç katında birden yer alacak “Şimdiki Zamanlar” sergisinin ziyarete açık kalacağı 20 Temmuz - 02 Ekim tarihleri arasında ayrıca her çarşamba, genç ve yeni müzisyenlerin desteklendiği “Genç Çarşamba Konserleri” düzenlenecek.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Çobanlı ile birlikte genç sanatçıların da katılacağı Basın Toplantısı 19 Temmuz Salı sabahı Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Aynı akşam düzenlenecek sergi Açılış Daveti’nin yanı sıra ilk Genç Çarşamba 20 Temmuz Çarşamba akşamı Virgin Radio Türkiye sponsorluğunda ücretsiz olacak.

Bugüne ve şimdi’ye yönelmiş olan genç ilginin, şimdiki zaman gerçekliğiyle kurduğu ilişkilerle Pera Müzesi’nin üç katından esecek gençlik rüzgarının sanatseverlerin ilgisini çekmesi bekleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT