Pınar Du Pre - Devam Ettiği Sürece Güzeldi

Tarihler: 12 Ocak 2012 Perşembe ~ 07 Şubat 2012 Salı

Yer: Gallery Linart

Adres: Abdi İpekçi Caddesi, Gülen Apt. No:24, Daire 4, Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 247 47 29

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2012 ~ Şub 7, 2012

Gerçekçiliğin temel doğası ile ilgilenen ressam Pınar Du Pre; gerçeklik ile rüyaların arasındaki yakın benzerliği araştırdığı “It Was Good While It Lasted / Devam Ettiği Sürece Güzeldi” sergisiyle, 12 Ocak – 7 Şubat 2012 tarihleri arasında Gallery LiNART’ta! Stilini “Jugendstil Pop-Art” olarak tanımlayan Du Pre; “gerçeğin ne olduğunu” sorguladığı her bir eserinde, “gerçeğin” parçalarına yer veriyor.

Quantum mekaniği ve M teorisi anlayışlarından esinlenen Pınar Du Pre’nin resimleri; günlük hayatımızın dokunulabilir gerçekliğinin, dünyadaki her şey gibi yanıltıcı bir şekilde, sanal olduğunu göstermeyi hedefliyor.

Bilimsel bulgulara göre beyinlerimizin, “dış dünyayı” her seferinde plastik gibi şekillendirdiğini ve bu dünyanın bize “gerçek” gibi geldiğini belirten Pınar Du Pre; tekniğiyle bu “gerçeğin” bir yanılgı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Sanatçının, eserlerinde kullandığı dijital sanatlar, algımızın sanallığını yansıtırken; akrilik, varak ve “epoxy” gibi klasik sanat araçları da, gerçekliğimizin yaratılmış ve dokunulabilir tarafını yansıtmaktadır.

“Akıllarımızın algılamamızın pencereleri olduğuna inanıyorum.” diyen Du Pre, devam ediyor: “Her akıl gördüğünü daima kendi bünyesinde bulundurmaktadır ancak sınırlı ve belirsiz bakış açısı ile. Her birimizin hayatlarımızda farklı tecrübeleri vardır, fakat her bakış açısı geçerlidir. Beyinlerimiz, farklı bir boyutun yansıması olan frekansları yorumlayarak tarafsız gerçeği matematiksel anlamda inşa eder; bu farklı boyut, boşluk ve zamanın her ikisinin ötesindeki daha derin bir var olma düzenidir.

Varoluşumuzun doğasını durmadan sorgulamam, doyumsuz merakımdan ve gerçeğe olan çok derin sevgimden gelmektedir. İnsan yaşamının kutsallığına inanıyorum. Sanat; merakımı dönüştürecek, bilimi resme aktaracak, şekilsizliğe şekil getirecek tuvalimdir.”

Gallery LiNART’ın; Pınar Du Pre’ye ait “It Was Good While It Lasted / Devam Ettiği Sürece Güzeldi” adlı kişisel sergisi; 12 Ocak – 7 Şubat 2012 tarihleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT