Pınar Du Pre “HİÇ-BİR-ŞEYLİK”/”NO-THING-NESS”

Tarihler: 14 Mayıs 2010 Cuma ~ 03 Haziran 2010 Perşembe 14 Mayıs-3 Haziran 2010

Yer: İlayda Sanat Galerisi

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 Teşvikiye Şişli İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2010 ~ Haz 3, 2010

İlayda Sanat Galerisi 14 Mayıs- 3 Haziran 2010 tarihleri arasında Pınar Du Pre’nin “Hiç-bir-şeylik”/”No-thing-ness” isimli kişisel resim sergisine ev sahipiliği yapacak.

Yüzyıllar boyu insanlığa hakim olan Newton paradigma/dünya görüşü artık yavaş yavaş değişiyor. Hayatın algıladığımız gibi olmadığını, asıl gerçekliğin matematiksel ölçümler ile tespit edilemediğini, aklımızın yetmediği kadar derin, heyecan verici yeni bir çağa girdik.

Kuantum fiziğindeki bulguların, insanlığın kendi asıl gerçekliğini keşfetmesine yol açtığına inanan Pınar Du Pre bu bulgular ve bu keşif yolunu anlatan bir sergi yarattı.

İnsanlık kadar eski sorulara bu yeni bulguların ışığında cevap vermeye kalkan bu sergide ‘Neyiz ?’ sorusuna “hiçbirşey” ve “herşey” olduğumuzu öne sürüyor.

Hücrelerimizin, atomların zerrelerine kadar indiğimizde hiçbir madde bulunmadığı bir hiçbirşeylik. Ve aynı zamanda aynı boyutta hiçbirşeyin başka bir şeyden, hiçbir insanın başka bir insandan ayrı olmadığı bir herşeylik. Hem herşeyiz, hem hiçbirşeyiz.

Pınar Du Pre, resimlerinde nasıl bir illüzyonun içinde yaşadığımızı konu alıyor. İnsan yaşamanın kutsallığına inanarak bu konuyu yine insan figürü üzerine yoğunlaşarak ipek üzeri tekstil boyası ve kanvas üzeri akrilik tablolara aktarıyor. “İnsan figürüne ve insanlığa olan ilgim, insan hayatının kutsallığından, eşsizliğinden ve sanatın bunu fark etme ve gösterme gücünden kaynaklanıyor” diyen sanatçının resimlerini 3 Haziran’a kadar İlayda Sanat Galerisi’nde görebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT