Pınar Selimoğlu - Sadece “…” Diyor!

Tarihler: 10 Mayıs 2012 Perşembe ~ 20 Mayıs 2012 Pazar

Yer: Niş Art Gallery ve Galeri Bonart

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2012 ~ May 20, 2012

“Sözcüklerin, tariflerin bittiği yerde, başka adlandıracak kelime bulamadığım için ‘sanatım’ başlıyor” diyen ressam Pınar Selimoğlu; “…” adını verdiği sergisiyle 77 eserini 10–20 Mayıs 2012 tarihleri arasında Niş Art Gallery ve Galeri Bonart’ta sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanat çalışmalarına 1992 yılında Yavuz Plevneli ile birlikte seramikle başlayan Pınar Selimoğlu, resim sayfasını 2000-2007 yıllarında Yusuf Taktak, Altan Çelem ve Server Demirtaş ile açtı. 2000 – 2010 yılları arasında Atölye 83’te resim çalışmalarında bulunan ressamı Ebru sanatı ile tanıştıran isim ise Erhan Büyükakıncı oldu. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Kadıköy Sanatçılar Derneği üyesi olan Selimoğlu, yurt içinde ve yurt dışında birçok karma sergiye katılarak adını duyurdu.

“Bir tarafım hayatıma bir anlam, hedef, felsefe, varoluş nedeni gibi kendimi önemli kılacak giysiler ararken, diğer tarafım en ilkel yanlarıyla kendimce kabul edilmek için çırpınıyor” diyen Pınar Selimoğlu; sözcüklerin, kelimelerin bittiği yerde, başka adlandıracak kelime bulamadığı için sanatının başladığını ifade ediyor.

Sergisinin adını “…” koyan sanatçı buna sebep olarak; üç noktayı çok fazla kullandığını ve kimi zaman üç noktanın anlattığını, edebiyatın bile anlatamadığını belirtiyor. Eserlerini adlandırıp onlar hakkında herhangi bir yorum yaparak insanlarda çağrışım uyandırmayı tercih etmediğini vurgulayan sanatçı 77 eserini sanatseverlere buluşturuyor. Selimoğlu; bu sayının tesadüf olmadığını, oğlunun 07.07 tarihinde doğduğunu, kendisinin 7 gelişim aşamasından geçtiğini bu yüzden 7 sayısının hayatında özel bir yeri olduğunu vurguluyor.

Pınar Selimoğlu, “…” adlı sergisi için izleyicileri; anlatmadan anlamaya, kendi dünyalarında gezinme hazzını vermeye ve tamamlanmamışları hep beraber tamamlamaya, 10 – 20 Mayıs 2012 tarihleri arasında Niş Art Gallery ve Galeri Bonart’a davet ediyor.

Niş Art Gallery
Tel: 0212 232 88 48
Teşvikiye Mah. Ahmet Fetgari Sok. No:22 Teşvikiye Şişli İstanbul

Galeri BONART
Telefon : 0212 241 26 20
Teşvikiye Mah. Ahmet Fetgari Sok. No: 20 Daire: 2 Teşvikiye Şişli İstanbul
E-Posta : info@galeribonart.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT