Polifonik Komşuluklar Sergisi

Polifonik Komşuluklar Sergisi

Tarihler: 16 Ekim 2017 Pazartesi ~ 03 Kasım 2017 Cuma

Yer: F Sanat Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2017 ~ Kas 3, 2017

F Sanat Galeri, 13 Ekim – 3 Kasım 2017 tarihleri arasında “POLİFONİK KOMŞULUKLAR” isimli grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide; Ahmet Yeşil, Asil Efe Işın, Atiye Güner, Beşir Bayar, Buse Kızılırmak, Hasan Basri İnan, Maide Bulak, Mehmet Aydın Avcı, Muazzez Bengisu Kurtuluş, Reşat Ceylan ve Tuğba Sönmez’in eserleri yer alıyor.

“Çok seslilik… Farklı görme biçimleri… Birbirimize tahammül edebilmenin gereği olmalı belki de insanca yaşayabilmenin gereği… Karşı tepeyi gördüğümüzü kabul edersek o tepeden görüldüğümüzü de kabul etmeliyiz” der John Berger. Karşılıklı görme ve görülme ilişkilerinde çoksesliliği de kabullenebilmeliyiz bu dünyanın ortak paylaşanları olarak… Sanat ve sanatçıya düşen de çoksesliliği tekrar tekrar göstermek olmalı.

“POLİFONİK KOMŞULUKLAR” sergisinde yer alan ve farklı disiplinlerde üretim yapan 11 sanatçı: “Ne kadar farklılık varsa o kadar da birlikte yaşamak için heyecanımız, sebebimiz olmalı” dediler ve farklılıklara rağmen barış içindeki komşuluğun güzelliğini sergilemek istediler. Serginin konseptini belirleyen “Polifoni” oldu bir anlamda… Çok seslilik iyidir yaşam alanlarımızı genişletmek adına…

“POLİFONİK KOMŞULUKLAR”, F Sanat Galeri mekanındaki sergi düzenlemesinde, eserleri yan yana, karşılıklı, çapraz ya da arka arkaya duran, farklı sanatsal anlayıştaki sanatçıların ‘polifonik (çok sesli)’ komşuluk ilişkileri; çoğulculuğu, çağdaş demokrasinin çok sesliliğini, fikir özgürlüğünü, etnik köken, dil, din, inanış, cinsiyet gibi tüm farklılıklarımıza rağmen birlikte barış içinde yaşamanın erdemini sanatsal ifadenin gücüyle ortaya koymayı amaçlıyor. Sergide yer alan 11 sanatçının resim, heykel, seramik gibi farklı disiplinlerde ürettikleri eserlerinin komşuluk bağları üzerinden; sanatın yaratıcılığı ve birleştirici gücünün, bireylere ve topluma kazandırdığı beraber yaşama kültürünü nasıl zenginleştirdiğini ve renklendirdiğini bir kez daha vurguluyor.

F Sanat Galeri’de yer alacak “POLİFONİK KOMŞULUKLAR” sergisi, 15. İstanbul Bienali’nin “iyi bir komşu” başlığına gönderme yaparken; Türkiye’nin farklı şehirlerinden bu sergi için bir araya gelen 11 sanatçının kişisel üretimlerini alternatif bir grup sergisiyle izleyicilere sunuyor.

“POLİFONİK KOMŞULUKLAR” sergisi, 13 Ekim - 3 Kasım 2017 tarihleri arasında F Sanat Galeri’de görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT