Portrelerin Halleri Sergisi

Portrelerin Halleri Sergisi

Tarihler: 23 Şubat 2016 Salı ~ 16 Nisan 2016 Cumartesi

Yer: Açıkekran Levent

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2016 ~ Nis 16, 2016

Açıkekran Levent'te Sanat Başladı…

Şekerbank, sanat alanına erişimi artırma amacıyla hayata geçirdiği, Türkiye’nin yeni medya ve video alanına odaklı tek sanat platformu Açıkekran Yeni Medya Sanatları’ndan sonra, çağdaş sanat alanının farklı türlerine yer verecek ikinci galerisi Açıkekran Levent’i Genel Müdürlük binasında kültür dünyasına kazandırdı.

Açıkekran Levent; Ali Akay küratörlüğünde, Leyla Gediz, Seza Paker, Şükriye Dikmen, Taner Ceylan ve Yusuf Taktak’ın yapıtlarını bir araya getiren “Portrelerin Halleri” sergisi ile sanatseverleri ağırlamaya başladı. Resim sanatının en eski türlerinden biri olan ‘Portre’ resmine güncel bir yaklaşım sunan ilk sergi, 16 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Türkiye’nin ilk banka sanat galerilerinden birini 1980’li yıllarda Ankara’da açan Şekerbank, sanat alanına erişimi artırma amacıyla hayata geçirdiği Açıkekran Yeni Medya Sanatları’ndan sonra, çağdaş sanatın farklı türlerine yer verecek olan ikinci galerisini sanatseverlerle buluşturdu. Türkiye’nin yeni medya ve video alanına odaklı tek sanat platformu Açıkekran ile çağdaş sanatı şubeleri aracılığıyla Anadolu’ya taşıyan Banka, yeni Genel Müdürlük binasındaki ikinci galerisi Açıkekran Levent’in kapılarını Ali Akay küratörlüğündeki “Portrelerin Halleri” sergisi ile açtı.

Açıkekran Levent, Teşvikiye’de konumlanan ve şubeleri aracılığıyla video yapıtlarını merkez dışına taşıyan Açıkekran Yeni Medya Sanatları’ndan farklı olarak, video ve yeni medya dışında kalan pentür, heykel, fotoğraf ve enstalasyon gibi farklı alanlarda üretilen güncel sanat yapıtlarını sanatseverlerle buluşturacak.

Yeni galeride ilk sergi
Açıkekran Levent’in ilk sergisi, resim sanatının en eski türlerinden biri olan ‘Portre’ resmine güncel bir yaklaşım sunan “Portrelerin Halleri” oldu. Ali Akay küratörlüğündeki “Portrelerin Halleri” sergisi, farklı nesillerden 5 sanatçıyı bir araya getiriyor.

1950’lerden Şükriye Dikmen, 1970’lerden Yusuf Taktak, 1980’lerden Seza Paker, 1990’lardan Taner Ceylan ve 2000’lerden Leyla Gediz pentür, fotoğraf ve video işleriyle sergide yer alıyor. Seza Paker, fotoğraflarıyla portreyi bir “temsil ilişkisi” içerisinde ele alırken, Taner Ceylan ve Yusuf Taktak otoportreleri ile portre sanatı geleneğine gönderme yapıyor. Sergide, iki farklı medyumu işinde bir arada ustaca kullanan Leyla Gediz ve bellekle hesaplaşan soyutlamasıyla Şükriye Dikmen, başarılı bir kürasyonla bir araya geliyor.

Açıkekran Levent’teki ilk serginin portrelere ayrılmasının nedeni...
Küratör Ali Akay, Açıkekran Levent’teki ilk sergiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Açıkekran Levent’in ilk sergisinin portrelere ayrılmasının sebebi, bir mekanın yeni olması dolayısıyla öncelikle kendi çizgilerini göstermesi, yüz hatlarını ve ifade biçimlerini ortaya koyması gerekliliğidir. İnsanın bedeni ve yüzü nasıl konuşmaktaysa, bir mekan da kendini aynı şekilde ortaya koyar. Öncelikle hareketlerdeki coşku veya sükûnet, kaşların çatıklığı, bakıştaki ifade, yüz çizgileri... Sonra da etraftaki nesnelerle, doğayla ve çevreyle olan ilişki, doğanın içinden gelen bir bedenin diğer insanlarla bağları, ilişkileri, mekandaki hareketleri gelmektedir. Bu sergi, bu iki bakışa da yer verecektir” ifadelerini kullandı.

Şekerbank’ın Levent’teki yeni Genel Müdürlük binasında açılan sergi, 16 Nisan’a kadar hafta içi 09:00 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

http://www.sekerbank.com.tr/hakkimizda/sergiler/acikekran-levent/portrelerin-halleri
info@acikekran.com.tr
twitter.com/Acikekran
facebook.com/SekerbankAcikEkran
instagram.com/sekerbankacikekran

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT