Refik Yurtsever Solo Resim Sergisi ‘GÖRÜMÜMLER’

Refik Yurtsever Solo Resim Sergisi ‘GÖRÜMÜMLER’

Tarihler: 24 Kasım 2016 Perşembe ~ 30 Kasım 2016 Çarşamba

Yer: ART 212 Sanat Galerisi

Adres: Kadırgalar Cad. 8-B Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 240 22 82

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2016 ~ Kas 30, 2016

24 – 30 Kasım 2016 tarihlerinde Nişantaşı ART212 Sanat Galerisi’nde

Çiçek dürbününden “Görünümler”… Görünen değişiyor ama birbirinin üstüne yığılarak…

Yurtsever’in resimleri, bizi kuşatan ve bir yerde yutan doğa; durağan değil akışkan bir doğa; çiçek dürbünüyle bakılan bir doğa.

“Bir uğraş içine girdiğimizde,… yaratım sürecinin bir parçası oluruz. O andan sonra süreç … bir çağrıya dönüşüyor.”

Yurtsever’in resimlerini ortaklaştıran, bizi kuşatan ve bir yerde yutan doğa; durağan değil akışkan bir doğa; çiçek dürbünüyle bakılan bir doğa. Görünen değişiyor ama birbirinin üstüne yığılarak. Her resim bir kesit; bizleri, dondurulmuş anlara değil, onunla her ilişkileneni, bir hatıraya ulaşmak için onlarcasını geride bıraktığımız, sıralı sırasız anlar bütününe çıkarıyor. Sanatçının resimlerindeki gerçeklik, bu yararlı ve gerekli tahrifle, bizleri an arayışına itiyor. Yurtsever, her resminde, anonim bir an yaratıyor ve onu bir bütün olarak anonim olan izleyicisine bırakıyor.

Sanatçının yaratım sürecinde kendisini de yarattığı doğrudur. “Görünümler” bu yaratım sürecinin ürünleri ama süreç tamamlanmış değil; sanatçıyı resmetmeye itenle bizleri resmedilenle bir bağ kurmaya sevk eden güdü aynı: ilişkilenme istenci.

Dünya gözlerimizin önüne serildiğinde, yükseltiler ve düzlükler belirir; üzerlerinde evler, canlılar, denizler yükselir. Birlikte ya da ayrı düştükleri anları yakalar, bazen uzaklaşarak kimi zamansa yakınlaşarak kavramaya, anlamlandırmaya çabalarız bizi çevreleyen ve aynı anda bir parçası da olduğumuz bu bütünü.

Yurtsever, resimlerinde, bizlere bu anları sunuyor; eğip bükmemiz, uzaklaşıp yakınlaşmamız ve kendi bildiğimiz yoldan, bu kesitlerle ilişkilenmemiz için. Bu uğraş içine girdiğimizde, biz, ilişkilenenler, yaratım sürecinin bir parçası oluruz. O andan sonra, süreç, bize yapılan bir çağrıya dönüşüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT