Resim Tutkusunun Reçine İle Buluşması

Resim Tutkusunun Reçine İle Buluşması

Tarihler: 26 Mayıs 2017 Cuma ~ 30 Haziran 2017 Cuma

Yer: Pasha Art Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2017 ~ Haz 30, 2017

Pasha Art galerisi 25 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında resim tutkusunu reçine birleştiren ilk Türk sanatçı Nadide Sevinç Goldştayn’ı ağırlıyor. Sanatçı, sıra dışı bir resim tekniğine sahip.

Renkli sanat anlayışını soyut oluşumlarla resmediyor. Modern tabloları, reçine tabakalarına kodlanmış hareketli resimlerden oluşuyor. Cam hissi veren tablolarında, yoğunlukla canlı renklere yer veriyor.

İlhamını doğadan alan sanatçı ‘‘Reçine ile çalışmak sürprizlerle dolu. Tüm bedeniniz ve ruhunuz uyum içinde bu yaratım sürecine dahil oluyor. Reçinenin çok hızlı kuruyan bir malzeme olması, durup düşünme süresi de bırakmıyor size. Tıpkı hayat gibi’’ diyor.

Sezgilerinden Beslenen Ressam

Nadide Sevinç Goldştayn’ın küçük yaşlardan beri resme tutku duymuş. Uzun yıllar Türkiye ve Kanada’da uluslararası firmalarda Pazarlama Müdürlüğü yapan Goldştayn, son yıllarda resim çalışmalarına ağırlık vermiş. Amsterdam’da Peter Dammers’tan resim eğitimi almış. Amerika’da Wanda Mumm, Bill Bayer, Cyntihia Knox gibi ressamlarla çalışmış. Amerika’nın en büyük sanat kongrelerine katılmış. Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları bünyesinde düzenlenen Sanat Fuarında görev almış. Resim çalışmalarındaki en büyük destekçisi, kendisi de bir sanatsever olan eşi Murat Goldştayn olmuş. Arizona’daki bir galeride, bir resme duyduğu heyecanla başlamış reçine serüveni. Reçineyi nasıl ve nelerle kullanacağını, bir dizi kimyasal deney ile keşfetmiş.

Sanatçının yıllardır yurtdışında satılan eserleri, Türkiye’de ilk kez Aydın'da RE/MAX Pasha Art’ta Türk Sanatseverlerle buluşacak. 25 Mayıs saat 18’deki açılış partisi ile başlayacak sergi, 30 Haziran 2017’ye kadar görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT