Ressam Güneş Özmen

Tarihler: 21 Şubat 2009 Cumartesi ~ 11 Mart 2009 Çarşamba

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Altıpatlar Sok. No 26 Çukurcuma Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 212 2519163 - www.artistcukurcuma.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2009 ~ Mar 11, 2009
GÖRDÜĞÜMÜN ÖTESİNDE…
Doğa her zaman sanat eserinin konusu olmuştur. İnsan da doğanın bir parçasıdır. Bu ayrılmaz iki öğe, yaşadığımız evrenin bir parçası olduğu gibi, bu evreni gözlemlemeye ve onu resmetmeye çabalayan sanatçının da vazgeçemediği bir konu olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Fakat tabii ki tarih boyunca sanatçılardan bu çevreye aynı tavırla yaklaşmaları beklenemez. Bu; kişinin algılayışından toplumsal gerçekliklere, yeni keşiflerden doğa etkenlerine kadar değişkenlikler gösterir. Sanatçı bu kadar etken içinde kendi ruhuna, düşüncelerine ve bakış açısına uygun olanını benimser ve onu resmeder. Resmin alanı içinde figürlerin çoğunlukta ya da doğanın baskınlığı içinde yalnız görülmesi; sanatçının çevresini algılayışına, algıladığını hangi teknikle ya da ölçülerle resmettiğine, aynı zamanda o anki ruh halinin de etkisine bağlı olarak farklılıklar gösterir.

Resmimde manzara, bize alışık olduğumuz doğa görüntüleri sunmaz. Ne kadar gerçekçi öğeler taşısa da formlar, yeni birer biçim oluşturmuşlardır. İnsanların doğayı izlerken onu belli formlara benzetme yaklaşımı, izleyicinin karşısına farklı bir şekilde çıkar. Doğa, insan gözü tarafından değerlendirilir. Onun büyük ya da küçük oluşu, bizim onu nasıl görüp algıladığımızla alakalıdır. Ayağımızın dibindeki bir taş, büyük bir kayanın ya da dağın parçası olarak ya da sadece ayağımızın altındaki küçük bir taş olarak da algılanabilir. Her zaman görmeye alıştığımız yaşadığımız evrendeki görüntüler bu sergimde siz izleyicileri, gördüğümüzün ötesinde bir dünyaya davet ediyor…

21 ŞUBAT-12 MART tarihlerinde Galeri Artist Çukurcuma’ da gerçekleşecek olan kişisel sergimde sizleri de görmekten mutluluk duyarım.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT