Ressamların İstanbul`u

Tarihler: 18 Mart 2009 Çarşamba ~ 11 Nisan 2009 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye İstanbul

Telefon: 212 233 12 03 - www.galeriisik.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2009 ~ Nis 11, 2009
“RESSAMLARIN İSTANBULU” SERGİSİ GALERİ IŞIK TEŞVİKİYE’DE
Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye, 18 Mart – 11 Nisan tarihleri arasında 2009 yılının en dikkat çekici resim sergilerinden birine ev sahipliği yapıyor. “Ressamların İstanbulu” adlı sergi, farklı dönemlerden ve farklı üsluplardan gelen yirmi iki yaşayan Türk çağdaş sanatçıyı bir araya getiriyor.

Tarih boyunca her zaman gözde bir kent olmuş, ama özellikle son dönemlerde kültür-sanat başkenti olarak dikkatleri üzerine çekmiş İstanbul, Türkiye’nin önde gelen ressamları tarafından bu kez de tuvallerde yorumlandı. Batılı oryantalistlerden, Cumhuriyet döneminin ilk Türk ressamlarına ve çağdaş dönemin pek çok sanatçısına kadar her daim popülerliğini koruyan kentin bu kez Alp Tamer Ulukılıç, Altan Çelem, Aydın Ayan, Bedri Baykam, Devrim Erbil, Doğan Paksoy, Didem Ünlü, Ekrem Kahraman, Ertuğrul Ateş, Eser Afacan, Hanefi Yeter, Hüsamettin Koçan, İbrahim Örs, İsmet Doğan, Mahir Güven, Mustafa Ata, Mustafa Pilevneli, Resul Aytemür, Serdar Şencan, Şahin Paksoy, Süleyman Saim Tekcan, Utku Varlık gibi her biri kendine özgü üsluba sahip ressamlar tarafından yorumlanacak olması, ona yönelik artan sanatsal ve kültürel ilginin bir yansıması olarak önem taşıyor.

Her biri İstanbullu olmasa da pek çoğunun resim eğitimlerini bu kentte aldıkları düşünüldüğünde bir metafor ve bir referans noktası olarak İstanbul ile onların resimsel serüvenleri bağlamında kolayca sezilmeyen ilişkiler açığa çıkar. İşte ressamların sanatsal varlıklarını yapılandıran bu kent, kimisi için günlük yaşam kodlarıyla, kimisi için tarihsel dokusuyla, kimisi için de simgesel göndermeleriyle resimlerinin konusu oldu. Gün geçtikçe değişen ve her gün daha fazla biçim değiştiren İstanbul’un tuvallerde yaşatılması mümkün olmasa da ona ilişkin duyarlılığı harekete geçirmek için bu sergi, ressamların İstanbul’a dair bir gönül borcu olarak oldukça anlamlı bir içeriğe sahip.

İstanbul’un çok katmanlı zengin izlerini bu kez de çağdaş Türk ressamlarının tuvallerinde keşfetmek ve İstanbul’u bir kent ve sanatsal ve kültürel bir doku olarak yeniden düşünmek isteyen sanatseverleri 123 yıllık köklü geçmişi ile Türkiye’nin ilk eğitim vakıflarından biri olan Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’deki “Ressamların İstanbulu” sergisine bekliyoruz.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT