Resul Aytemür - Öteki Yüzler / Other Faces

Resul Aytemür - Öteki Yüzler / Other Faces

Tarihler: 09 Mayıs 2016 Pazartesi ~ 03 Haziran 2016 Cuma

Yer: Summart Sanat Merkezi

Adres: Huzur Mah. Fazıl Kaftanoğlu Cad. No:3, Summa Plaza Seyrantepe Şişli İstanbul

Telefon: 0212 278 71 00

Web: http://www.summart.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 9, 2016 ~ Haz 3, 2016

Resul Aytemür "Öteki Yüzler" sergisiyle, 5 Mayıs-3 Haziran 2016 tarihleri arasında Summart Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Resul Aytemür yaşadığımız modern çağın karakteristik sorunu olan, toplum ve sanat arasındaki kopukluğu bilinçli olarak ortaya çıkaran, toplumsal sorunlara el atan, insana dair izler süren, eleştiren ve gerektiğinde elini taşın altına koyabilen toplumsal gerçekci bir ressamdır. Resssam, yaptığı eserlerde yaşadığı coğrafyanın sorunlarına el atarak yaşadığımız tarihe görsel notlar düşerek durum tespiti yapar.

Özellikle yaşadığı kentte ya da kendi coğrafyasında olan olayları, insana ait hikayeleri merkeze alarak sorgulayan Aytemür'ün resimlerinin bir başka yönü ise bellek izleri taşımasıdır. Sokağa ait olan eylemciler, sokak satıcıları, seks işçileri, uyuşturucu pazarlayanlar, transseksüeller ve sıradan insanlar onun resimlerinin baş aktörüdür. Gerçek hayatta silik, dışlanmış olsalar da ortaya çıkan resimlerde hepsi canlanmış, varlık gösteren bir karaktere dönüşmüştür. Bu da sanatçının her ne olursa olsun insana, hayata duyduğu ilginin net bir göstergesidir.

Resul Aytemür’ün, Türk Figür Resmi’nde yeni, özgün bir dil oluşturan ve farklı bir görsel algı yaratan üslubu bu sergisinde de izleyicileri coşku dolu bir renk yolculuğuna çıkartıyor. Aytemür’ün “Öteki Yüzler” isimli kişisel sergisi 3 Haziran 2016 tarihine kadar Summart Sanat Merkezi’nde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT